Laatste nieuws over Netflix

Arcane krijgt tweede seizoen, fans tóch teleurgesteld

De Netflix-animatieserie Arcana is wereldwijd uitgegroeid tot een megahit! Het hele eerste seizoen, bestaande uit negen afleveringen, is inmiddels te bekijken op de streamingdienst, maar de show krijgt natúúrlijk ook een tweede seizoen.

Tovenaars van Riot en Fortiche

Op zondag maakte Netflix bekend dat er een seizoen 2 in de maak is. Christian Linke en Alex Yee, de makers van de hitserie, klommen gelijk in de pen om te reageren: “We zijn meer dan tevreden over de positieve reacties op Arcanes eerste seizoen en werken hard samen met de creatieve tovenaars van Riot Games (rechtenhouder, red.) en Fortiche (animatiestudio, red.) om onze tweede ‘aflevering’ af te leveren.”

Maar niet in 2022…

Nicolo Laurent, de CEO van Riot Games, stelde de fans van Arcane vervolgens toch weer een beetje teleur. Hij meldde namelijk via Twitter: “So yeah, we werken dus aan een tweede seizoen van Arcane. Het goede nieuws is: jullie hoeven er niet 6 jaar (zo lang duurde het om seizoen 1 te maken) op te wachten. Het slechte nieuws: de nieuwe afleveringen komen niet in 2022 uit…”

Jinx en Vi

Arcane vertelt het verhaal van de zusjes Jinx (Powder) en Vi, en dat zijn twee speelbare personages uit League of Legends. Spelers van de game weten wel dat de twee zussen verwikkeld zijn in een groot conflict, al wordt niet duidelijk waarom precies… De serie zet een stap terug in de tijd en geeft een antwoord op deze vraag, verpakt in een meeslepend verhaal over goed en kwaad, rijk en arm en alle dilemma’s die daarbij komen kijken.

De animatieserie vindt momenteel wel héél gretig aftrek én wordt bijzonder goed gewaardeerd. Op ratingwebsite IMDb scoort Arcane een 9,4 en op Rotten Tomatoes gaat de show ervandoor met een score van 100 procent. Eigenlijk wisten we al wel een beetje dat Arcane een tweede seizoen zou krijgen. Riot Games is namelijk van zins om een heel universum te scheppen!

Een heel universum

Shauna Spenley, global president of entertainment bij de gameontwikkelaar, vertelde onlangs in een interview met de LA Times: “Ik denk niet dat Hollywood beseft hoe groot dit is! Het succes van Arcane stelt ons in staat om een gigantisch universum te creëren door allerlei League of Legends-verhalen te vertellen. Het zou zomaar eens de franchise kunnen worden die een hele generatie definieert, al kost dat natuurlijk tijd.”

Arcane seizoen 2 op Netflix

Het kost dus óók tijd om seizoen 2 van Arcane te maken. De verwachting is dat de nieuwe afleveringen van de hitserie in 2023 in première gaan. Enige vertraging zou een release window in 2024 betekenen…

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Arcane seizoen 2 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?