Laatste nieuws over Netflix

Arcane seizoen 2: Alles wat we al weten

Het eerste seizoen van Arcane kwam op 6 november 2021 uit, anderhalf jaar geleden al weer, dus eigenlijk wordt het wel tijd voor een tweede seizoen. Dat is ook officieel aangekondigd, maar wanneer komt het uit? En wat kunnen we je er al over vertellen?

Arcane

Arcane vertelt het verhaal van de zusjes Jinx (Powder) en Vi, en dat zijn twee speelbare personages in de bekende game League of Legends. Spelers van het computerspel weten wel dat de twee zussen verwikkeld zijn in een groot conflict, al wordt niet duidelijk waarom precies… De serie zet een stap terug in de tijd en geeft een antwoord op deze vraag, verpakt in een meeslepend verhaal over goed en kwaad, rijk en arm en alle dilemma’s die daarbij komen kijken.

Plot seizoen 2

In seizoen 1 van Arcane zagen we hoe de relatie tussen Jinx en Vi compléét verpest werd, onherstelbaar zelfs. Waar seizoen 2 over gaat is nog onbekend, maar we weten eigenlijk wél dat het nooit goed komt tussen de twee zussen, dat vertelt de game ons immers. Aan het einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen van Arcane zien we Jinx een raket afvuren op het regeringsgebouw van Piltover, daar zijn we geëindigd en dat was de cliffhanger. Daar gaat seizoen 2 vermoedelijk op voortborduren, maar zeker weten doen we het niet!

Cast

Er zijn nog geen nieuwe personages aangekondigd voor het nieuwe seizoen van Arcane, dus moeten we het doen met de ‘oude vertrouwde’ (stemmen)cast:

 • Hailee Steinfeld als Vi
 • Ella Purnell als Jinx
 • Katie Leung als Caitlyn Kiramman
 • Mia Sinclair Jenness als Young Powder
 • Kevin Alejandro als Jayce Talis
 • Molly Harris als Young Caitlyn
 • Toks Olagundoye als Mel Medarda
 • Harry Lloyd als Viktor
 • Reed Shannon als Ekko
 • JB Blanc als Vander en Bolbok
 • Miles Brown als Young Ekko

Komt er ook een seizoen 3?

Gezien het succes van Arcane zou Netflix wel gek zijn als de streamingdienst niet ook een derde seizoen bestelt. Misschien zou het slim zijn om dat dit keer wat eerder te doen, zodat we de de volgende keer wat minder lang hoeven te wachten. Overigens bouwt men óók aan een heus ‘League of Legends-universum’. Shauna Spenley, global president of entertainment bij gameontwikkelaar Riot, vertelde in een interview met de LA Times: “Ik denk niet dat Hollywood beseft hoe groot dit is! Het succes van Arcane stelt ons in staat om een gigantisch universum te creëren door allerlei League of Legends-verhalen te vertellen. Het zou zomaar eens de franchise kunnen worden die een hele generatie definieert, al kost dat natuurlijk tijd.”

Wanneer komt Arcane seizoen 2 op Netflix?

Vrij snel na de première van Arcane seizoen 1 werd de serie verlengd. Nicolo Laurent, de CEO van Riot Games (de rechtenhouder), zei echter gelijk op Twitter: “So yeah, we werken dus aan een tweede seizoen van Arcane. Het goede nieuws is: jullie hoeven er niet 6 jaar (zo lang duurde het om seizoen 1 te maken) op te wachten. Het slechte nieuws: de nieuwe afleveringen komen niet in 2022 uit…” Later gaf de beste man een update in gesprek met het medium The Direct. Hij zei dat Arcane seizoen 2 2023 ook al niet meer zou halen. Wel vertelde hij daarbij dat hij aflevering 3 van het tweede seizoen inmiddels gezien had, dus men maakt gestaag vordering.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?