Laatste nieuws over Netflix

Archive 81 na één seizoen al gecanceld

Een domper voor kijkers van Archive 81. Deze horror dramaserie werd onder meer in Nederland goed ontvangen, toch is nu twee maanden na de release besloten om de serie te cancellen. Daardoor blijft het bij één seizoen en dat is toch wel zeer verrassend.

Beschadigde videobanden

Archive 81 vertelt het verhaal van archivaris Dan Turner (Mamoudou Athie), die de taak op zich neemt om een aantal beschadigde videobanden afkomstig uit 1994 te restaureren. Hij stuit op het werk van documentairemaakster Melody Pendras (Dina Shihabi), waarna zijn leven een onverwachte wending neemt. Dan raakt namelijk betrokken bij haar onderzoek naar een bijzonder gevaarlijke sekte, die opereerde vanuit The Visser Building in New York.

Vroegtijdig stoppen komt als verrassing

De serie Archive 81 was gebaseerd op een gelijknamige podcast. De maker van de serie had eerder al aangegeven dat er genoeg ruimte was voor een vervolg, net zoals de hoofdrolspeelster. Dat Archive 81 is gecanceld komt dan ook best als een verrassing. De serie stond korte tijd op nummer 1 in de top-10 lijst in de Verenigde Staten. Ook in veel andere landen was de reeks hoog te vinden in de lijsten. Waarom er dan toch is besloten om er een streep door te zetten is dan ook nog ongewis.

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?