Laatste nieuws over Netflix

Arrested Development seizoen 5 officieel aangekondigd

Netflix heeft Arrested Development seizoen 5 besteld. Geruchten hierover deden al lange tijd de ronde, maar via het Twitterkanaal van de komedieserie is het vijfde seizoen nu officieel aangekondigd.

Originele cast

Het laatste (vierde) seizoen verscheen in 2013 op Netflix. In de jaren daarna lieten acteurs regelmatig weten best door te willen met Arrested Development. De daad wordt nu bij het woord gevoegd, want de volledige cast doet mee aan Arrested Development seizoen 5, evenals creator Mtichell Hurwitz.

Arrested Development seizoen 5 op Netflix

Arrested Development seizoen 5 verschijnt in 2018 op Netflix. Dat valt op te maken uit de tweet die vanmiddag door de serie gedeeld werd. Daarop is een zeecontainer te zien met ‘Arrested Development returns in 2018’ en ‘Do not let the cast of Arrested Development out under any circumstances’. Uit hoeveel afleveringen Arrested Development seizoen 5 zal bestaan is nog niet bekend gemaakt. Het vierde seizoen bestond uit vijftien afleveringen.

Het is overigens niet voor het eerst dat Arrested Development jarenlang stil lag. De serie was tussen 2004 en 2006 te zien bij Fox, maar na drie seizoenen trok de Amerikaanse televisiezender de stekker uit de komedie. Arrested Development kan echter rekenen op een soort cultstatus (de reeks scoort op IMDb een strakke 8.9) en dus pikte Netflix in 2013 de serie op, voor een vierde seizoen. De complete reeks is sindsdien ook te zien bij de streamingdienst en hier gaat dus minimaal een vijfde seizoen bijkomen.

Arrested Development gaat over de familie Bluth. Geld is er in overvloed, maar de leden van de familie hebben allemaal nogal bijzondere karaktereigenschappen. Desondanks is het George Bluth Sr. gelukt om een succesvol bedrijf neer te zetten. Inmiddels brokkelt dat succes af en dus moet de complete familie bijspringen om het familiebedrijf van de ondergang te redden. Een soepele samenwerking wordt het allerminst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?