Laatste nieuws over Netflix

Netflix verplaatst uitzenddag Arrow seizoen 7

Op dinsdag 16 oktober is geen aflevering van Arrow seizoen 7 op Netflix verschenen, terwijl dit eerder wel zo was aangekondigd. Vlak voordat Arrow seizoen 7 aanvankelijk van start zou gaan, maakte Netflix bekend dat de uitzenddag verplaatst is van dinsdag naar zaterdag.

Arrowverse

Sinds vorige week gaat het weer helemaal los in het Arrowverse, nu de series The Flash, Supergirl en Arrow weer zijn begonnen. Ook Legends of Tomorrow gaat deze maand nog verder op Netflix. Van Supergirl is dinsdag wel gewoon een aflevering van het nieuwe seizoen verschenen, van Arrow niet.

Arrow seizoen 7 niet op dinsdag op Netflix

Arrow seizoen 7 zal bij Netflix niet iedere dinsdag te volgen zijn, alhoewel dit eerst wel de bedoeling was. Kort voordat de eerste dinsdag aanbrak waarop de start van Arrow seizoen 7 zou vallen werd door Netflix gecommuniceerd dat de uitzenddag niet op dinsdag, maar op zaterdag zal vallen. Aflevering 1 van Arrow seizoen 7 wordt dus zaterdag 20 oktober toegevoegd aan het aanbod van Netflix in plaats van dinsdag 16 oktober. Vanaf dat moment mag er iedere zaterdag een nieuwe aflevering van Arrow verwacht worden.

Waarom de uitzenddag van Arrow verplaatst is van dinsdag naar zondag is niet bekendgemaakt door Netflix. Wel is het bekend dat Arrow geen serie is van Netflix, maar van The CW. Door een overeenkomst met deze Amerikaanse televisiezender mag Netflix veel series van hen uitzenden. Riverdale, Dynasty, The 100, Supergirl en Black Lightning zijn naast Arrow voorbeelden van series die van The CW zijn. Hier mag Netflix wekelijks een nieuwe aflevering toevoegen aan het aanbod, kort nadat het is uitgezonden in Amerika. Meestal volgt die aflevering binnen 24 uur in Nederland, maar soms moet er iets langer gewacht worden. Dat was bijvoorbeeld zo bij The 100 seizoen 5 en nu dus ook bij Arrow seizoen 7.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?