Laatste nieuws over Netflix

Away na één seizoen gecanceld door Netflix

Away Netflix serie

Netflix heeft ervoor gekozen om geen tweede seizoen te bestellen van Away. Daarmee houdt het al na één seizoen op voor de dramaserie met Hilary Swank in de hoofdrol. Het nieuws komt ongeveer anderhalve maand na de release van seizoen één naar buiten.

Dramaserie in de ruimte

Met Away had Netflix op 4 september een nieuwe Original serie te pakken. De reeks vertelde een spannend en emotioneel verhaal over wat we als mens kunnen bereiken en de persoonlijke offers die we daarvoor moeten brengen. In dit geval waren die offers afkomstig van de Amerikaanse astronaut Emma Green. Om aan de slag te kunnen met haar eerste missie naar Mars moet ze haar man en tienerdochter thuis achterlaten. Dat op een moment dat zij haar harder nodig hebben dan ooit tevoren.

Goede cijfers

De cijfers van Away waren niet verkeerd. De serie stond meerdere weken in de top 10 en behaalde op IMDb een 6,6. Toch was dat voor Netflix niet voldoende om ook daadwerkelijk een vervolg te bestellen. Daarmee is Away de volgende serie in inmiddels een flinke rij die geannuleerd is. Dat heeft ook deels te maken met de coronaperikelen. Door de uitbraak van het coronavirus worden series die normaal misschien wel vernieuwd zouden worden nu net iets eerder geannuleerd.

Zo moesten we in de afgelopen weken ook al genoegen nemen met het nieuws dat het over en uit was voor Teenage Bounty Hunters, White Lines en I Am Not Okay With This. GLOW en The Society, die eerder nog het goede nieuws van een vernieuwing kregen, werden uiteindelijk ook geannuleerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?