Laatste nieuws over Netflix

Gouden Film Bankier van het Verzet komt naar Netflix

De Nederlandse film Bankier van het Verzet komt naar Netflix. Het Amerikaanse bedrijf heeft de wereldwijde streamingrechten weten te bemachtigen. Dat meldt NL Film en distributeur Dutch FilmWorks dinsdag. De film verschijnt eerst buiten Nederland en België op Netflix en zal later ook hier te zien zijn.

Gouden Film

Bankier van het Verzet draaide begin dit jaar in de bioscopen in Nederland. Ondanks kritische recensies werd de film door het grote publiek zeer gewaardeerd. Na tien dagen had de film, met met onder andere Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma in de hoofdrol, de gouden status te pakken.

Dat wil zeggen dat er binnen anderhalve week meer dan 100.000 mensen een bezoek aan de bioscoop gebracht hadden om Bankier van het Verzet te bekijken. Na drie weken waren er zelfs 300.000 mensen naar de bioscoop gegaan voor deze oorlogsfilm.

Bankier van het Verzet op Netflix

Bankier van het Verzet komt naar Netflix. In Nederland en België zullen we nog wat langer moeten wachten, maar daarbuiten is de film al snel beschikbaar. Vanaf 11 september wordt Bankier van het Verzet namelijk toegevoegd aan het aanbod in alle landen waar Netflix actief is, behalve dus Nederland en België. Daar zal Bankier van het Verzet in 2019 pas verschijnen, maar een exacte datum is nog niet bekend. Wanneer Bankier van het Verzet op de Nederlandse Netflix staat kan daarom nog niet voorspeld worden.

Netflix en Nederland

Het heeft een behoorlijke tijd geduurd, maar Netflix besteedt steeds meer aandacht aan Nederlandse content. Vorig jaar werd al bekend dat er een co-productie wordt aangegaan voor de serie Undercover en in 2018 kwam naar buiten dat er een eerste echte Netflix Original gemaakt zal worden. Vorige week kwam daar het bericht bij dat het Nederlandse boek De Brief voor de Koning verfilmd gaat worden én is er een deal met de NPO gesloten, om Nederlandse content toe te voegen aan het aanbod van Netflix. Dat zal mondjesmaat op Netflix verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?