Laatste nieuws over Netflix

Obama’s kondigen twee series en film aan voor Netflix

De eerste projecten van Barack en Michelle Obama voor Netflix zijn aangekondigd. Vorig jaar tekenden de voormalig president van de Verenigde Staten en zijn vrouw een meerjarig contract bij de streamingdienst om als producenten aan de slag te gaan. Nu zijn er twee series en een film onderweg, allemaal met een maatschappelijk thema.

Bloom over de modewereld

De eerste serie gaat Bloom heten en draait om de modewereld in New York vlak na de Tweede Wereldoorlog. Bloom is geschreven door Callie Khouri, winnares van een Oscar voor Thelma en Louise. In de serie wordt in beeld gebracht welke barrières vrouwen en gekleurde mensen moesten overwinnen in de modewereld.

Kinderserie en afschaffing slavernij

Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents wordt een kinderserie, die zowel kinderen als hun ouders informatie bij zal brengen over gezond eten. De serie is bedacht door Jeremy Konner en Erika Thormahlen. Het derde project is een film over Frederick Douglass, één van de eerste voorvechters van de afschaffing van de slavernij. Frederick Douglass: Prophet of Freedom is geschreven door David W. Blight.

Projecten tot leven brengen

Michelle Obama laat weten dat ze met het productiebedrijf Higher Ground een duidelijk doel heeft. “We denken dat er voor ieder wat wils bij zit: moeders en vaders, nieuwsgierige kinderen en iedereen die zin heeft om zich mee te laten voeren na een drukke dag. We kunnen niet wachten om de projecten tot leven te zien komen en te zien wat voor gesprekken ze teweegbrengen.”