Laatste nieuws over Netflix

Batwoman krijgt groen licht van The CW voor serie

De serie Batwoman is nu echt aanstaande. Het personage zagen we in december al voor het eerst tijdens de jaarlijkse crossover van de Arrowverse. Nu heeft The CW een pilot-aflevering besteld voor de stand-alone serie over Batwoman.

Ruby Rose als Batwoman

In december werd de crossover Elseworld uitgezonden, Arrow, Supergirl en The Flash kwamen bij elkaar en we zagen een nieuw personage: Batwoman. Ruby Rose, die we onder meer kennen uit Orange is the New Black, kroop in de huid van dit beroemde personage. De entree is een succes gebleken, want The CW heeft nu een pilot besteld voor een stand-alone serie. De lovende kritieken kwamen onder meer doordat het personage openlijk lesbisch is.

Succesvolle regisseur weer aan de slag

Voor de pilot is David Nutter in de arm genomen. Hij werkte al aan Game of Thrones en maakte in het verleden al succesvolle pilots voor zowel The Flash als Arrow. Caroline Dries heeft het verhaal voor de pilot geschreven en zal ook als showrunner gaan fungeren. Aan de hand van de pilot zal worden bepaald of Batwoman een heel seizoen zal krijgen.

Eigen demonen overwinnen

The CW heeft bij de aankondiging een korte omschrijving meegegeven: “Gewapend met een passie voor gerechtigheid heeft ze het doel om dat als Batwoman ook in de straten van Gotham voor elkaar te krijgen. Een held is ze echter nog niet. In de stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate eerst haar eigen demonen zien te overwinnen.”

Batwoman ook op Netflix?

The CW en Netflix werken al een aantal jaar samen, waardoor series van deze Amerikaanse zender bij ons te zien zijn op de streamingdienst. De DC-series verschijnen zelfs allemaal een aantal dagen na de uitzending in de Verenigde Staten al bij ons. Dat geldt voor de series uit Arrowverse en ook het vorig jaar begonnen Black Lightning. Vooralsnog is er nog geen bevestiging vanuit Netflix dat Batwoman ook naar de streamingdienst zal komen. De kans daarop is echter wel aannemelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?