Laatste nieuws over Netflix

BBC en Netflix maken The Serpent over seriemoordenaar Sobhraj

De BBC en Netflix gaan een samenwerking aan voor de nieuwe serie The Serpent. Dit zal draaien rondom de seriemoordenaar Charles Sobhraj. Voor de hoofdrol is Tahar Rahim al gecontracteerd.

Charles Sobhraj

De BBC zal The Serpent in Groot-Brittannië gaan uitzenden, Netflix heeft de mondiale streamingsrechten. In totaal zal het gaan om acht afleveringen, waarin het waargebeurde verhaal zal worden verteld over Charles Sobhraj. De Fransman aasde in de jaren’70 van de vorige eeuw op jonge westerse reizigers in India, Thailand en Nepal.

Sleutelrol voor Herman Knippenberg

Sobhraj heeft talloze moorden op zijn naam staan, maar gepakt werd hij niet. Telkens wist hij op miraculeuze wijze te ontsnappen uit de klauwen van de politie. Eén van de mensen die achter hem aanzat was Herman Knippenberg. De Nederlander was werkzaam op de ambassade in Bangkok. Knippenberg wist hem uiteindelijk ook te ontdekken. Sohraj kreeg de bijnaam ‘Het Serpent’, kortom The Serpent. Dit is nu ook de titel van de serie.

Een droomrol

Richard Warlow en Toby Finlay zullen de serie gaan schrijven. Dat deden ze eerder al voor zeer geslaagde serie Ripper Street. Tom Shankland van The Missing zal de productie in handen hebben. Voor Rahim is het een droomrol om te spelen. “Ik ben echt ontzettend enthousiast om Charles Sobhraj te gaan vertolken. Van deze rol heb ik al gedroomd sinds ik op mij zeventiende een boek over hem heb gelezen.” Wanneer The Serpent zal verschijnen op Netflix is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?