Laatste nieuws over Netflix

BBC-serie Bodyguard exclusief bij Netflix te zien in Nederland

De BBC-serie Bodyguard komt naar Netflix. Momenteel scoort de drama/thrillerreeks lovende kritieken en Netflix is er in geslaagd om de streamingrechten voor buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland te bemachtigen, weet Deadline. Vanaf 24 oktober moet Bodyguard op Netflix te zien zijn.

Kijkcijferhit in Groot-Brittannië

Bodyguard is van de makers van Line of Duty en ging eind augustus in première op BBC One in Groot-Brittannië en was daar een kijkcijferhit. Met 10.4 miljoen kijkers was het de best bekeken nieuwe dramaserie sinds tien jaar in Groot-Brittannië. Inmiddels is de reeks vijf afleveringen onderweg en weet het bij BBC One hoge kijkcijfers vast te houden.

Bodyguard seizoen 1 op Netflix

Bodyguard seizoen 1 is op Netflix te zien vanaf 24 oktober. Door een co-licensie-deal is het mogelijk voor Netflix om de BBC-serie wereldwijd (op het VK en Ierland na) aan te bieden aan de gebruikers. Het is zeker niet voor het eerst dat Netflix via een dergelijke constructie nieuwe series toevoegt aan het aanbod. Ook The Last Kingdom is oorspronkelijk een serie van de BBC, maar door de afspraken zorgt Netflix voor een wereldwijde verspreiding. In de nabije toekomst staat ook nog de release van de serie Wanderlust, eveneens van de BBC, op de rol.

Over Bodyguard

Zodra Bodyguard op Netflix staat kunnen we ook in Nederland het (fictieve) verhaal van David Budd volgen. Budd wordt gespeeld door Richard Madden, bekend van Game of Thrones, en is een oorlogsveteraan, werkzaam in de beveiliging. Het is de taak van Budd om de machtige minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague te beschermen, maar hij raakt in conflict met zichzelf door zijn eigen principes en de plicht om zijn werk goed uit te voeren. Hierdoor vormt Budd zelf een groot gevaar voor de minister van Binnenlandse Zaken.

Seizoen 1 van Bodyguard bestaat uit zes afleveringen en is met ingang van 24 oktober op Netflix te zien, net één maand nadat het seizoen in Engeland ten einde is gekomen. Bekijk hieronder de trailer van Bodyguard.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?