Laatste nieuws over Netflix

BBC-serie Inside Man met David Tennant komt naar Netflix

De Engelse omroep BBC werkt vaak samen met Netflix en die samenwerking krijgt nu een vervolg met de serie Inside Man met David Tennant. Die is namelijk óók op weg naar onze favoriete streamingdienst!

Vier personages

De vierdelige miniserie Inside Man volgt niet één, niet twee, niet drie, maar vier personages! Een dodencelgevangene in de Verenigde Staten, een dominee in een rustig Engels plaatsje, een journalist die op jacht is naar een verhaal en een docent wiskunde. Je hebt het al door: deze personages krijgen op geheel onverwachte wijze met elkaar te maken. Maar hoe precies? En misschien leidt dit wel tot een heuse moord…

Maker van Sherlock en Doctor Who

David Tennant speelt één van deze personages, maar Inside Man heeft nóg een unique selling point: de serie komt namelijk voort uit de hersenspinsels van niemand minder dan Steven Moffat, de scriptschrijver en showrunner van bekende (en steengoede) producties als Sherlock, Doctor Who én Dracula. Voor de creatie van Inside Man heeft de beste man de handen ineengeslagen met zijn bloedeigen vrouw, Sue Vertue, bekend van het productiehuis Hartswood Films.

Inside Man op Netflix

De hierboven veelvuldig genoemde Tennant (Broadchurch) speelt één van de rollen in Inside Man, maar hij is natuurlijk niet het enige castlid. Ook Dolly Wells (Dracula), Lydia West (Years and Years) en Stanley Tucci (The King’s Men) maken onderdeel uit van het team van de BBC-serie.

Eerst de BBC, later Netflix

Op maandag 26 september wordt de eerste aflevering van Inside Man uitgezonden op de BBC en de vierde en laatste aflevering is op 4 oktober op de Britse televisie. Daarna begeeft de show zich dus een weg naar Netflix, waar hij in oktober in première gaat. Een precieze releasedatum heeft de streamingdienst nog niet gecommuniceerd, maar dit kan nooit lang op zich laten wachten…

Bekijk de trailer van Inside Man

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?