Laatste nieuws over Netflix

Bedenker OITNB en GLOW treedt volledig in dienst bij Netflix

Jenji Kohan zal de komende jaren alleen nog maar producties voor Netflix uitwerken. De bedenkster van Orange is the New Black en GLOW heeft een contact bij de streamingdienst getekend en daarmee heeft Netflix de genialiteit van Kohan volledig aan boord gehaald.

Succesvol

De afgelopen jaren heeft Jenji Kohan aangetoond zeer succesvol in haar werk te zijn. Voordat zij met Orange is the New Black en GLOW op de proppen kwam werkte zij al mee aan populaire series als Sex and the City, Gilmore Girls en Will & Grace.

Daarna bedacht de Amerikaanse haar eerste eigen serie: Weeds. De serie werd een groot succes en liep van 2005 tot en met 2012. Daarna brak het Orange is the New Black-tijdperk aan en dat blijft vooralsnog de grootste hit voor Kohan.

Nieuwe series van Kohan voor Netflix

Voor zowel Netflix als voor Kohan is Orange is the New Black ontzettend belangrijk geweest. Na House of Cards was OITNB voor Netflix wederom een hitserie die exclusief bij de streamingdienst te zien is. Voor Kohan betekende het dat ze wereldwijd in de schijnwerpers kwam te staan als bedenker van deze populaire reeks. Het vertrouwen van Netflix in haar is groot en dat bleek al toen ze haar de ruimte gaven om GLOW te ontwikkelen, waarvan inmiddels een tweede seizoen is besteld.

De komende jaren wil Netflix dus nog meer gebruik maken van de creativiteit van Kohan en dus wordt er een exclusieve samenwerking aan gegaan, zodat al haar nieuwe ideeën bij Netflix terecht komen. De deal stemt uiteraard tot grote tevredenheid bij beide partijen. “Jenji heeft constant de lat bij Netflix hoger gelegd als het gaat om storytelling”, zo laat Cindy Holland weten. De verantwoordelijke voor de Original Content is dan ook blij met haar nieuwe deal. “Ze heeft een uniek talent en kiest altijd het onverwachte boven het veilige. Jenji is al sinds de start bij ons en we kunnen dan ook niet blijer zijn dan dat dit zo blijft.” Kohan: “In het huidige klimaat is het heerlijk om in bed te liggen met Netflix.”

Shondaland

Het vastleggen van Jenji Kohan is een nieuwe stap van Netflix. Eerder in 2017 sloot Netflix ook al een overeenkomst met Shondaland. Dit bedrijf was eerder werkzaam voor ABC en maakte daarvoor succesvolle series, zoals Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder. Nu de concurrentie voor streamingdiensten steeds verder toeneemt wordt het steeds belangrijker om kwalitatief hoogwaardige eigen content te hebben. Daar speelt Netflix op in door succesvolle bedrijven/schrijvers in de arm te nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?