Laatste nieuws over Netflix

Bedenker The Simpsons maakt nieuwe animatieserie voor Netflix

Er zijn door Netflix twee seizoenen besteld van Disenchantment, een serie bedacht door Matt Groening. De Amerikaan is voornamelijk bekend als bedenker van de animatieserie The Simpsons. Ook Disenchantment is een animatieserie, gericht op een volwassen publiek.

The Simpsons

Groening bedacht The Simpsons in 1987 en in 1989 debuteerde het typische gezin op de Amerikaanse televisie. Inmiddels zijn er al 28 seizoenen uitgezonden van The Simpsons en is het einde nog lang niet in zicht. Naast The Simpsons bedacht Groening onder andere ook Futurama.

Disenchantment op Netflix

Met Disenchantment maakt Groening voor Netflix een geheel nieuwe animatieserie. De streamingdienst heeft direct twee seizoenen besteld van Disenchantment en de start van de reeks moet in 2018 op Netflix verschijnen. Ieder seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. De animatieserie is net als The Simpsons bestemd voor de volwassen kijker en het verhaal zal zich afspelen in Dreamland. Dreamland is een middeleeuws koninkrijk en in Disenchantment staan de characters Bean, Elfo en Luci centraal.

Bean is een jonge prinses met een drankprobleem. Elfo is haar elvenvriend en Luci is de persoonlijke kwelgeest. Het excentrieke trio zal nog meer bijzondere creaties tegenkomen in Disenchantment, zoals trollen walrussen en harpies. “Uiteindelijk gaat Disenchantment over leven en dood, liefde en seks, en over hoe je moet blijven lachen in een wereld vol idioten, waarbij je je niets moet aantrekken van wat ouderen en tovenaars je vertellen”, zegt Groening in een persverklaring van Netflix.

Bij Netflix zijn ze maar wat blij dat ze een deal hebben gesloten met Groening. “Matt Groening’s briljante werk is door generaties over de hele wereld bekeken en we zijn zo blij dat we met hem mogen werken aan Disenchantment”, liet Cindy Holland, Vice President Original Content van Netflix, weten. “De serie zal vanwege de animatiestijl van hem herkenbaar zijn en we denken dat het perfect past bij de grote hoeveelheid animatiefans die Netflix heeft.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?