Trailers

Bedenker Trapped lanceert IJslandse mysteriereeks Katla

Katla is de tweede IJslandse serie op Netflix. Vorig jaar werden we opgeslokt door The Valhalla Murders (Brot), nu is het raak met een mysterieuze reeks. Baltasar Kormákur heeft de serie gemaakt, nadat hij eerder al de bedenker was van Trapped.

Gewelddadige uitbarsting van de Katla

Eind 2019 kwam naar buiten dat Kormákur de vrij hand had gekregen van Netflix om aan de slag te gaan met een bovennatuurlijk vulkaandrama. De achtdelige serie kreeg al direct de titel Katla mee. Deze speelt zich af één jaar na de gewelddadige uitbarsting van de Katla, een van de grootste en meest actieve vulkanen van IJsland die geheel verscholen ligt onder een gletsjer.

Rust in Vik verstoord

De uitbarsting heeft ervoor gezorgd dat de rust en vrede in het dorpje Vik helemaal verstoord is. Terwijl de mensen evacueren begint het ijs rond de vulkaan te smelten. De omgeving krijgt meer en meer het uitzicht van een ware apocalyps. Mysterieuze elementen uit voorhistorische tijden die diep verscholen zaten onder het ijs, komen plots aan de oppervlakte en veroorzaken gevolgen die niemand ooit had kunnen voorzien.Vanaf 17 juni is Katla te zien op Netflix.

Bekijk de teaser van Katla

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?