Laatste nieuws over Netflix

Bedenkster OITNB maakt nieuwe serie voor Netflix

Jenji Kohan Netflix
Jenji Kohan, het brein achter Orange is the New Black, werkt aan een nieuwe serie voor Netflix. De serie heeft Glow als titel meegekregen. Het is een afkorting voor Glorious ladies of wrestling. Net als bij Orange is the New Black staan de vrouwen dus weer centraal in de nieuwe serie van Kohan.

Waar Orange is the New Black draait om vrouwen in de gevangenis zoomt Kohan in Glow in op worstelende dames. Het geheel speelt zich af in de jaren tachtig en het verhaal is geïnspireerd op de vrouwelijke worstelcompetitie in die jaren. In die tijd kwam het worstelen enorm op, mede door toedoen van onder andere de mannelijke worstelaar Hulk Hogan. Ook bij de vrouwen werd worstelen in die tijd populair en hier heeft Kohan zich door laten inspireren. Glow speelt zich af in Los Angeles. Naast Kohan zijn er nog meer OITNB-gezichten betrokken bij Glow. Tara Herrmann is net als bij Orange is the New Black uitvoerend producent. Carly Mensch is één van de twee showrunners. De tweede showrunner is Liz Flahive en zij heeft een verleden als showrunner bij Homeland.

Scoort Kohan ook met Glow?

Over de invulling van de serie Glow op Netflix is nog niet veel bekend. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de serie zal verschijnen. De verwachtingen zullen in ieder geval hoog zijn. Kohan heeft met Orange is the New Black een monsterhit te pakken, maar bewees ook voor deze komische dramaserie dat ze een succesvol scenariste is. Zo was Kohan betrokken bij succesvolle series als Sex and the City, Weeds, Will and Grace en The Fresh Prince of Bel-Air. Overigens komt er voorlopig ook nog geen einde aan Orange is the New Black. Over twee weken verschijnt seizoen 4 van deze populaire Netflix-serie, waarna er de komende jaren nog tenminste drie seizoenen gemaakt zullen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?