Laatste nieuws over Netflix

Bekroonde Virunga van DiCaprio nu op Netflix

virunga netflixLeonardo DiCaprio maakt zijn debuut op Netflix als producer met Virunga. Deze Netflix Original is op 7 november verschenen op de streamgdienst. De acteur heeft met deze documentaire zoveel indruk gemaakt dat Netflix gelijk een verdere samenwerking is aangegaan.

Virunga gaat over het nationale park in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Doordat het park tegen de grens van Uganda en Rwanda ligt moeten de Afrikaanse parkwachters een grote strijd voeren. De bedreigde berggorilla’s worden namelijk bedreigd door stropers, milities en de oprukkende olie industrie. Met DiCaprio als producent heeft Orlando von Einsiedel Virunga gemaakt.

DiCaprio: “Films als Virunga een inkijkje in de ontzagwekkende culturele en natuurlijke diversiteit van onze planeet. Het toont de krachten die onze planeet bedreigen en de mensen die strijden voor de bescherming ervan. De samenwerking met Netflix rond deze film is een spannende mogelijkheid om het publiek te inspireren, te informeren en te betrekken bij dit onderwerp.”

Tot dusver is de documentaire op diverse filmfestivals, waarop Virunga in totaal liefst vijftien internationale filmprijzen ontving. Door het succes van Virunga heeft Netflix besloten om intensiever samen te gaan werken met DiCaprio. In de komende jaren zullen er dus meer producties verschijnen waar hij bij betrokken zal zijn.

Bekijk de trailer van Virunga

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?