Laatste nieuws over Netflix

Belangrijkste punten uit kwartaalverslag Netflix

netflix hoofdkantoor los gatos

Het derde kwartaal van 2015 zit er sinds het begin van de maand oktober en en dus moet Netflix als beursgenoteerd bedrijf de resultaten van die voorgaande periode verantwoorden. In dat kwartaalverslag staan soms interessante berichten vermeld en in dit bericht hebben wij de belangrijkste punten op een rij gezet, zodat je niet zelf door de taaie tekst heen hoeft te bijten (kan wel door hier te klikken).

De aandeelhouders willen natuurlijk vooral weten of Netflix gegroeid is. Indien hier geen sprake van is, dan zal de koers van Netflix kelderen op de beurs en indien er goed nieuws gemeld kan worden door de streamingdienst zal de koers stijgen. Een belangrijk moment natuurlijk voor de aandeelhouders, maar wij willen vooral graag weten wat we de komende periode kunnen verwachten en gelukkig wordt daar ook aandacht aan besteed tijdens het kwartaalverslag van Netflix.

Netflix blijft groeien, maar Amerikaanse groei valt tegen

Voor ieder kwartaal maakt Netflix een voorspelling voor de komende drie maanden. Hierin worden de verwachtingen uitgesproken ten aanzien van nieuwe leden. In totaal groeide Netflix naar 69,2 miljoen abonnees en dat kwam neer op een groei van 3,6 miljoen gebruikers. De streamingdienst meldt dat hiervan ruim 66 miljoen mensen betalende klanten zijn. De overige gebruikers zitten dus nog in de proefmaand. Buiten de Verenigde Staten groeide Netflix met 2.74 miljoen leden en dat aantal lag boven het verwachtte aantal leden, dat lag op 2.4 miljoen. In de Verenigde Staten viel de groei wat tegen. Waar er voorspeld was dat in Amerika 1.15 miljoen mensen een abonnement zouden afsluiten waren dit er ‘maar’ 880.000.

Toch is voor Netflix geen sprake van paniek. De video-on-demand-dienst verwacht ook in het laatste kwartaal van 2015 miljoenen nieuwe leden te mogen begroeten. Het verwacht tegen het einde van dit jaar 74 miljoen leden te hebben en dat aantal is onder andere gebaseerd op de lancering van Netflix in Spanje, Italië en Portugal, later deze maand.

Expansiedrift Netflix blijft aanhouden

Zoals hierboven al genoemd lanceert Netflix haar dienst deze maand nog in drie Europese landen. Het bedrijf houdt de ambitie om wereldwijd verder te groeien en vooral de Aziatische markt wordt gezien als een interessant gebied om voet aan de grond te krijgen. Eerder ging Netflix al live in Japan en begin 2016 wordt de dienst ook aangeboden in Hong Kong, Zuid-Korea, Taiwan en Singapore. Voor de Nederlandse backpackers is dat ook goed nieuws, want zo kun je dus straks op reis gewoon blijven Netflixen.

De ultieme droom van Netflix is om ook actief te worden in China en India. Deze gigantische landen zullen voor een enorme stijging in het aantal leden zorgen, maar zover is het nog lang niet. Ook tijdens de kwartaalbespreking benadrukte Netflix-baas Reed Hastings dat de wil er wel is, maar dat zijn bedrijf nog altijd in de oriënterende fase zit.

Netflix wil nu ook nieuwsprogramma’s maken

Netflix heeft als streamingdienst al voor de nodige veranderingen gezorgd. Dankzij de VOD-dienst kunnen wij zelf bepalen waar en wanneer we naar welke film of serie kijken. Tijdens het Q3 interview met Reed Hastings, Ted Sarandos (chief content officer Netflix) en David Wells (Chief Financial Officer) op YouTube werd het aanbieden van nieuwsprogramma’s besproken. Hastings vroeg Sarandos naar deze kansen binnen twee jaar. De content-baas beantwoordde deze vraag nogal duidelijk: ‘zeer waarschijnlijk’.

In een bepaalde vorm houdt Netflix zich al meer en meer met het nieuws bezig en dat wordt getoond in de vorm van documentaires. Zo verscheen deze maand nog de serie Winter on Fire, over de situatie in Oekraïne en eerder al produceerde Netflix The Square, over de Egyptische revolutie in 2011. Ook talkshows komen in de toekomst zeer waarschijnlijk op Netflix. Hierover gaan al langer berichten de rondte. In het verkrijgen van rechten van live sportrechten is Netflix niet geinteresseerd, zo liet Sarandos weten. Volgens hem is sport niet interessant om on demand te zien.

Update 13.00 uur: De PR afdeling van Netflix heeft met klem laten weten dat het niet bedoeling was om de indruk te wekken dat Netflix interesse heeft in het opzetten van nieuwsprogramma’s. Op dit moment wil Netflix dus geen nieuwsprogramma’s maken.

Club de Cuervos een succes, nieuwe Spaanse/Mexicaanse serie volgt

Tijdens de zomervakantie werd de Netflix Original Club de Cuervos gelanceerd door Netflix. Het was de eerste volledig Spaanstalige serie, die wereldwijd werd aangeboden op Netflix. Hoewel de serie zich afspeelt in Mexico en hierdoor vooral interessant is voor de inwoners aldaar werd Club de Cuervos overal goed bekeken. Geheel toevallig is het niet, aangezien Spaans één van de meest gesproken talen ter wereld is. Het maken van een Spaanstalige serie beviel dermate goed dat er is besloten om nog een Mexicaanse serie te ontwikkelen. Ingobernable gaat over een vrouw (Kate del Castillo) en zij raakt in vijf minuten alles wat haar dierbaar is kwijt. Wanneer Ingobernable verwacht mag worden op Netflix is nog niet bekend.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?