Laatste nieuws over Netflix

Belgische thriller serie De Twaalf in april op Netflix

Netflix komt in april met een nieuwe Belgische thrillerserie: De Twaalf. Nog voor de release van de serie werd deze in Cannes al overladen met prijzen en werd bij onze zuiderburen zeer goed bekeken. Vanaf 17 april is De Twaalf ook te zien op Netflix.

Volksjury van twaalf personen

De thriller De Twaalf gaat om twaalf personen die een volksjury moeten vormen bij een gruwelijke zaak. Er zijn twee moorden gepleegd en schooldirectrice Frie Palmers staat terecht. Ze wordt ervan verdacht zowel haar beste vriendin Brechtje als haar dochter Roos om te hebben gelegd.

Frie Palmers schuldig of niet?

In België is het zo dat een volksjury bestaand uit twaalf personen over de vonnissen van misdadigers gaat. De zaak van Frie Palmers trekt zoveel media-aandacht dat het proces niet alleen grote gevolgen heeft voor het verdere leven van Palmers, maar ook van de twaalf juryleden.

Gerechtshof van Gent

Zodra de zaak in een plooi lijkt te liggen komt er een grote wending, waardoor de juryleden maar geen besluit kunnen nemen. De zaak wordt in het gerechtshof van Gent met de dag spannender en de druk groter. De Twaalf bestaat uit tien afleveringen en alle episodes zijn vanaf 17 april te zien op Netflix.

Bekijk de trailer van De Twaalf

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?