Laatste nieuws over Netflix

Beslismoment: Netflix abonnement verlengen of opzeggen?

Het is alweer bijna een maand geleden dat Nederland echt kennis maakte met Netflix. Er was in de maanden daarvoor al veel over gezegd en geschreven, maar we hadden het nog niet kunnen ervaren (volgens de legale kanalen).

Netflix is dus een online streamingsdienst waarbij het mogelijk is om series en films te bekijken. Een soort Spotify dus, maar dan voor videos.


Om voet aan de Nederlandse markt te krijgen besloot Netflix de eerste maand gratis aan te bieden. Nou ja, bijna gratis dan. Er moest wel één cent betaald worden, maar dat was meer bedoeld om er voor te zorgen dat je je bankgegevens zou achterlaten. Want na die ene maand wordt het abonnement automatisch verlengd en dan betaal je gewoon het bedrag van 7,99 euro per maand.

Voor een groot aantal nieuwe gebruikers van Netflix zit die gratis maand er dus zo goed als op. Zij moeten nu dus de afweging gaan maken of ze het abonnement willen verlengen of opzeggen. De grootste vraag die je je waarschijnlijk zult stellen is of het aanbod je voldoende kan bekoren of dat het je toch wat is tegen gevallen.

Vooral in het begin kregen we via Twitter berichten binnen dat jullie meer verwacht hadden van het aanbod films en series. Netflix zei echter al van begin af aan dat er haast dagelijks nieuwe content wordt toegevoegd en inmiddels is wel duidelijk dat het Amerikaanse bedrijf woord heeft gehouden. Het aanbod wordt nog steeds uitgebreid. Je kunt er dus van op aan dat dit in de toekomst zo zal blijven en dat op een dag alsnog de film of serie te zien is via Netflix waar je al zo lang op hoopt.

Kom je echter tot de conclusie dat je toch niet zo veel gebruik maakt van Netflix als je verwacht had, of ben je echt van mening dat het aanbod te mager is, dan kun je natuurlijk je lidmaatschap bij Netflix opzeggen. Het is dan wel verstandig om dat te doen vóórdat je gratis maand afloopt, zodat je geen 7,99 euro hoeft te betalen.

Netflix opzeggen, is dat net zo moeilijk als je Hyves, Facebook of Twitter account verwijderen? Nee dat is het niet! Het is heel simpel: je gaat naar Mijn Account en ziet dan een overduidelijke knop met de tekst LIDMAATSCHAP OPZEGGEN (zie foto hieronder).

Schermafbeelding 2013-10-09 om 15.02.04

Vervolgens kom je op een nieuwe pagina terecht waar je nog wat laatste informatie krijgt over de gevolgen van het opzeggen van je Netflix account. Zo kun je later nog terugkomen op je besluit om geen Netflix-lid te zijn. Ook alle instellingen die je hebt opgeslagen bij het aanmaken van je account worden gedurende een jaar opgeslagen in het systeem. Kom je dus bijvoorbeeld na een half jaar terug bij Netflix dan zijn je kijkvoorkeuren nog onthouden.

Schermafbeelding 2013-10-09 om 14.44.33

 

Zodra je op bovenstaande rode knop Opzegging voltooien hebt ingedrukt is je afmelding ook daadwerkelijk een feit.  Wel wil Netflix graag weten waarom je geen gebruik meer wilt maken van hun dienst. Ze vragen je daarom een paar meerkeuze te beantwoorden. Je bent natuurlijk vrij om dit wel of niet te doen.

Schermafbeelding 2013-10-09 om 15.08.44

Heb jij je keuze al gemaakt? Laat het ons weten via Twitter #NetflixNederland

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?