Laatste nieuws over Netflix

Bestaan Cleopatra’s eieren uit Red Notice echt?

De eieren van Cleopatra zijn de grote schat waar alles om draait in Red Notice. Het drietal Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot maakt jacht op de gouden pronkstukken. Maar hebben Cleopatra’s eieren echt bestaan?

Cleopatra’s eieren in Red Notice

De film Red Notice opent met het verhaal over Cleopatra, de historische koningin van Egypte. Ze zou van Marc Antony (Marcus Antonius) de drie eieren hebben gekregen op hun huwelijk. In Red Notice wordt vervolgens verteld dat de eieren van Cleopatra daarna een mythe waren geworden, tot ze in 1907 opdoken. Tenminste twee van de drie. De derde zou nooit zijn gevonden.

Bestaan eieren van Cleopatra echt?

Slecht nieuws voor degene die graag de eieren eens in het echt willen. Op de vraag of de eieren van Cleopatra echt bestaan kunnen we een kort en bondig antwoord geven. Nee, helaas de eieren hebben nooit bestaan. De schatten zijn volledig bedacht voor de film Red Notice en het is dan ook niet op waarheid gebaseerd.

Fabergé-ei

De drie eieren doen wel denken aan de Fabergé-eieren. Peter Carl Fabergé maakte deze juwelen in de vorm van een paasei tussen 1885 en 1917. Er zouden er 69 zijn gemaakt, waarvan er nog 57 bestaan. De meeste zijn gemaakt in opdracht van de Russische tsaren als paasgeschenk. Er zijn er momenteel onder meer zestien in het bezit van particulieren en vijf in handen van Queen Elizabeth!

Cleopatra pleegde wel echt zelfmoord

Er zijn wel heel wat historische feiten waardoor het lijkt of het allemaal wel klopt. Zo was Cleopatra ook echt verliefd op Marc Antony, in de Nederlandse geschiedenis bekend onder de naam Marcus Antonius. En net zoals in Red Notice beschreven pleegden ze zelfmoord nadat Octavianus Egypte binnen viel door de Slag bij Actium te hebben gewonnen. Marc stortte zich op een zwaard en Cleopatra zou zich hebben vergiftigd met behulp van één of meerdere slangen. Dit alles gebeurde op 12 augustus, 30 jaar voor Christus. Pronkstukken had Cleopatra uiteraard genoeg. De eieren waarmee in Red Notice wordt gepronkt hoorden daar niet bij.

Duitse schatten in Argentinië?

Zo kunnen we de Duitse schatten in Argentinië ook direct naar het land der fabelen sturen. Om het verhaal rond te maken is deze lijn bedacht door de makers van Red Notice en het is uiteraard een directe verwijzing naar Indiana Jones. Terwijl Ryan Reynolds de bunker betreed fluit hij niet voor niets het wereldberoemde deuntje van de films van Harrison Ford.

Waarom is Red Notice de duurste Netflix film ooit?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?