Laatste nieuws over Netflix

Beste animeseries op Netflix

Lang was anime een beetje een nichegenre, maar dat is de laatste jaren toch wel veranderd. Netflix biedt in ieder geval een ongelooflijk aantal kwalitatief hoogwaardige animeseries aan, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Vrees niet, hieronder zetten wij de 25 beste animeseries op Netflix voor je op een rijtje!

Het Avatar-universum

Avatar: The Last Airbender is de onbetwiste koning van onze lijst, met een geweldige score van 9,3 op ratingwebsite IMDb. En The Legend of Korra doet het met een 8,4 niet héél veel slechter. Daarom is het ook niet gek dat er een live-action-variant van The Last Airbender in de maak is. Daar strikte Netflix de originele makers (Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino) voor, maar niet veel later verlieten de twee het project al weer, om een eigen studio op te richten, genaamd: Avatar Studios. Het Avatar-project van Netflix staat echter nog altijd in de steigers!

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Waar je Avatar ongetwijfeld kent, omdat Nickelodeon de avonturen van Avatar Aang in het verleden uitzond, is de kans wat groter dat je nog nooit van Fullmetal Alchemist: Brotherhood gehoord hebt. En dat is volledig onterecht, want de op één na best scorende titel in onze lijst krijgt op IMDb een heuse 9,1. Daar komt nog eens bij: veel animefans zien de desbetreffende serie als de heilige graal, de beste animeserie óóit gemaakt.

Death Note

Al zou die eer ook best eens weggelegd kunnen zijn voor Death Note, waarin de middelbare scholier Light Yagami een notitieboekje vindt, je raadt het al: de zogenaamde Death Note. Als hij iemands naam in dit boekje opschrijft, komt deze persoon (vaak op behoorlijk bizarre wijze) om het leven. Light is aanvankelijk sceptisch en denkt dat het allemaal een grap is, maar komt er snel achter dat hij écht beslist over leven en dood. Death Note wordt nét iets slechter beoordeeld dan Avatar: The Last Airbender en Fullmetal Alchemist: Brotherhood, met een 9,0.

Netflix Originals

Netflix is de laatste jaren ook zélf animes gaan produceren, en dat doet de streamingdienst met verve. Wat te denken bijvoorbeeld van de immens populaire serie Castlevania, dat onlangs zijn laatste seizoen kreeg. En ook Blood of Zeus en DOTA: Dragon’s Blood doen het helemaal niet slecht… Ga zo door, Netflix!

Beste animeseries op Netflix

Titel IMDb
1. Avatar: The Last Airbender 9,3
2. Fullmetal Alchemist: Brotherhood 9,1
3. Death Note 9,0
4. One Punch Man 8,8
5. My Hero Academia 8,5
6. Neon Genesis Evangelion 8,5
7. Violet Evergarden 8,5
8. JoJo’s Bizarre Adventure 8,4
9. The Legend of Korra 8,4
10. Fate/Zero 8,3
11. Kuroko’s Basketball 8,3
12. Anohana: The Flower We Saw Last Day 8,2
13. Castlevania 8,2
14. Dorohedoro 8,2
15. Bleach 8,1
16. DOTA: Dragon’s Blood 8,1
17. Fate/stay night: Unlimited Blade Works 8,0
18. Kengan Ashura 8,0
19. The Seven Deadly Sins 8,0
20. Little Witch Academia 7,9
21. The Disastrous Life of Saiki K.: Reawakened 7,9
22. Beastars 7,8
23. Tokyo Ghoul 7,8
24. Angel Beats! 7,7
25. Blood of Zeus 7,6

De lijst met beste superheldenseries op Netflix wordt met enige regelmaat bijgewerkt, de laatste update is gedaan op 6 juni 2021.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?