Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in april 2017

Het is weer tijd voor de maandelijkse round-up. De komende dagen zullen we terugblikken op de maand april en de beste titels uitlichten. Zoals altijd starten we het drieluik met de Beste Documentaires op Netflix. In de dagen daarna volgen ook de Beste Series en Beste Films van april op Netflix.

Bill Nye Saves the World

Bill Nye gaf in de jaren negentig al wetenschapsles op televisie en Netflix heeft hem teruggehaald. Dat doet hij met een flinke dosis humor, wat het ontzettend leuk maakt om misstanden en raadsels over allerlei wetenschappelijke onderwerpen te onderzoeken. Klimaatverandering, alternatieve geneeswijzen maar ook videogames passeren de revue. Hij doet dit met hulp van diverse sterren die hem helpen met de proeven. In totaal zijn er liefst dertien afleveringen waarin we weer heel veel wijzer worden gemaakt.

Tower

Op 1 augustus 1966 vond er een vreselijke schietpartij plaats op de Universiteit van Texas. Charles Whitman had de nacht ervoor zijn vrouw en moeder vermoord. Op de eerste dag van augustus beklom Whitman de toren van de universiteit en begon in de middag lukraak te schieten. Anderhalf uur heeft hij op alles geschoten dat bewoog, zestien mensen kwamen te overlijden en 33 raakten gewond. Keith Maitland heeft vijftig jaar na dato een indrukwekkende documentaire gemaakt. Van de schietpartij zijn diverse beelden, maar hij kiest er juist voor om voor het grootste gedeelte gebruik te maken van animaties. Daarnaast komen er heel veel betrokkenen van de dag aan het woord. Maitland heeft niet zo zeer ingezoomd op de waaromvraag, of wat er precies gebeurde. Hij zoomt in op de verhalen.

Springsteen & I

Bruce Springsteen is één van de artiesten die al ontzettend lang aan de top staat en nog altijd heel veel mensen weet te inspireren. Veertig jaar geleden kwam hij op en het rock ’n roll-icoon heeft veel meer gedaan dan liedjes zingen en schrijven. De verhalen in zijn muziek staat voor een generatie en de nummers bevatten levensverhalen. Zowel van hemzelf, maar ook vooral van fans. Samen met filmmaker Baillie Walsh hebben fans een film tot stand gebracht die reflecteert op hun eigen persoonlijke inzichten en ervaringen. Ze hebben onderzocht wat deze tijdloze artiest voor hen betekent. Gecombineerd met nog nooit vertoonde beelden van Bruce’s optredens uit zijn gehele muziekcarrière.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?