Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in februari 2017

Het is weer tijd voor de maandelijkse round-up. Ondanks dat de maand februari qua dagen een stuk korter is dan een gebruikelijke maand, werden er ook in februari genoeg titels toegevoegd. In het drieluik van de Beste van de Maand blikken we eerst terug op de documentaires die zijn toegevoegd. Zaterdag volgen de Beste Series van februari en zondag sluiten we af met de Beste Films van de maand.

Er is één documentaire die ontbreekt in dit lijstje en dat is Abstract: The Art of Design. Deze Netflix Original Documentaire kwam in februari uit en wordt enorm gewaardeerd. Op IMDb scoort de documentaire nog altijd een 9.0, een paar weken na lancering. Daarom krijgt Abstract: The Art of Design binnenkort speciale aandacht op Netflix-Nederland.nl.

Harry and Snowman

Harry and Snowman is een documentaire uit 2015 met een behoorlijk Nederlands tintje. Harry de Leyer was een Nederlandse agent uit het Nederlandse verzet in de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog verhuisde hij met zijn vrouw naar de Verenigde Staten. Ze hadden geen geld en kenden ook niemand in hun nieuwe omgeving. Van jongs af aan gaf Harry al veel om paarden en dus trok hij naar vleesmarkten, waar hij slachtpaarden kocht. Deze gebruikte hij voor paardrijlessen. Op een dag leek Harry met lege handen achter te blijven op een vleesmarkt. Met wat geluk kon hij toch nog een paar voor slechts tachtig dollar kopen: Snowman. Hij redde het dier van de slacht en vrijwel direct waren Harry en Snowman onafscheidelijk. Toch verkocht hij Snowman aan zijn buurman. Die verkoop werd snel teruggedraaid, omdat het paard steeds over de omheining sprong. Het deed Harry doen besluiten om Snowman terug te kopen en deel te nemen aan springwedstrijden. Zijn beste besluit ooit.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Hitler – A Career

Films, series en documentaires over de Tweede Wereldoorlog blijven vanwege de vreselijke gebeurtenissen veel mensen intrigeren. Zo ook Hitler – A Career. In 1977 kwam deze documentaire al uit en was bedoeld om visuele ondersteuning te bieden aan de biografie over Adolf Hitler, van schrijver Joachim Fest (hij schreef ook Der Untergang). Niet alleen komt de Tweede Wereldoorlog aan bod in Hitler – A Career, maar ook de weg die hij bewandelde om de macht te grijpen in Duitsland, door media te manipuleren en de zwaktes van anderen uit te buiten.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Chef’s Table

Twee jaar geleden begon Netflix met de documentairereeks Chef’s Table en dat bleek een succesvolle zet. In februari is alweer het derde seizoen van deze culinaire serie verschenen en in de tussentijd werd er ook een Franse special gemaakt. In het derde seizoen van Chef’s Table komen er wederom verschillende koks aan bod. Ze wonen verspreid over de hele wereld en hebben daarom hun eigen kijk op de kookwereld. Ze vertellen hoe zij leven als chef en hoe zij vorm geven aan hun grootste passie. Zuid-Korea, Rusland, Amerika, Japan, Duitsland en Peru zijn de landen die voor het derde seizoen van Chef’s Table bezocht werden.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Gun Runners

Gun Runners is een documentaire over vriendschap, wapens en hardlopen. De documentaire volgt twee zwervende Kenianen. Zij struinden dagelijks met een wapen door het land, om zelf niet vermoord te worden. De twee krijgen een unieke kans aangeboden. Hen wordt amnestie verleend, als zij bereid zijn de AK-47s in te ruilen voor hardloopschoenen. Hiermee kunnen zij hun droom najagen. De Amerikaanse droom, maar wel op Keniaanse wijze.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?