Beste van de Maand

De beste documentaires op Netflix in januari 2017

We gaan alweer rap richting het einde van de eerste maand van 2017. Voor het eerst dit jaar is het daarom tijd om de balans op te maken. Wat zijn de beste nieuwkomers op Netflix van de afgelopen maand? In tegenstelling tot 2016 maken we in 2017 onderscheid tussen documentaires, series en films. We trappen af met de beste documentaires van januari op Netflix.

Real Detective

Series als CSI en NCIS, waarbij er moordzaken opgelost dienen te worden. Uiteraard is dat allemaal wat aangedikt, maar ook in de realiteit zijn er natuurlijk bizarre moordzaken, die maar moeilijk op te lossen zijn. In de documentaireserie Real Detectives komen deze moordzaken aan bod. De serie bestaat uit acht afleveringen. Aan het woord komen rechercheurs die betrokken zijn geweest bij de betreffende moordzaken en hoe hen dat bleef achtervolgen. De documentaire is voorzien van nagespeelde scènes waardoor Real Detectives wel heel erg lijkt op een realistische versie van CSI.

Bekijk deze documentaire op Netflix

The Autistic Me

The Autistic Me is een serie van de BBC over drie jonge mannen met autisme. Zij worden alle drie gevolgd gedurende een periode en daaruit blijkt hoe zij om gaan met hun ontwikkelingsstoornis. Hoe worden zij volwassen, terwijl iedereen ze behandelt als een kind? Op dit moment is autisme weer volop in het nieuws. Dat heeft mede te maken met een nieuwe serie van BNN-presentator Filemon Wesselink. In het Is Hier Autistisch onderzoekt hij of hij zelf een autismespectrumstoornis heeft en spreekt hij met andere autisten. Zo deed een aflevering veel stof opwaaien, toen een moeder van een elfjarige jongen claimde haar zoon te hebben genezen van autisme.

Bekijk deze documentaire op Netflix

All This Mayhem

All This Mayhem is een documentaire over de broers Ben en Tas Pappas. In de jaren negentig waren zij de beste skateboarders ter wereld. De roem duurde echter niet lang, want het succes steeg ze naar het hoofd. Door hevig drugsgebruik stortten de carrières van de broers in. All This Meyhem is een indrukwekkende documentaire over de opkomst en neergang van Ben en Tas Pappas. Ook Tas Pappas komt aan het woord en blikt terug op de moeilijke tijd. Ben Pappas overleed op 4 maart 2007.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?