Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in april 2017

Het was een productieve maand van Netflix, als het om nieuw aanbod gaat. Er werden ruim honderdvijftig films, docu’s en series toegevoegd aan het aanbod. We sluiten de maand dan ook af met een selectie van de Beste Films op Netflix van de afgelopen maand. Bekijk ook de Beste Documentaires en Beste Series van april. Onder meer Frozen, The Terminator, The Wolf of Wall Street en Inside Out keerden terug nadat ze eerder al op Netflix hebben gestaan. Daarom hebben we gekozen voor vier nieuwe titels.

Drunken Master

Jackie Chan-films zijn legendarisch en één daarvan is Drunken Master. Het is zelfs één van de eerste films waarin hij zijn komische kungfu-moves toonde, waar hij legendarisch mee werd. Drunken Master draait om Wong Fei-Hung (gespeeld door Chan) die in de leer gaat bij een kungfu meester. Hij wil namelijk de geheimen van de Drunken Fist leren. De meester houdt er alleen nogal onconventionele methodes op na. Fei-Hung staat alleen geen andere taak te wachten om door te zetten.

Midnight Express

In 1978 sleepte Midnight Express twee Oscars in de wacht, toch was Midnight Express vanaf het eerste moment controversieel. Het verhaal van Billy Hayes gaat over zijn ervaringen in een Turkse gevangenis, waarover hij een boek heeft geschreven. In de film werd alleen flink gedramatiseerd en dat zorgde voor boosheid in Turkije. Hayes zou in 2007, toen hij voor het eerst terug was in Turkije, zelfs zijn excuses aanbieden. Het doet echter niet af aan de film an sich, wat in de jaren zeventig een absolute kaskraker was.

The Thin Red Line

Twintig jaar lang werkte Terrence Malick aan het script voor The Thin Red Line, gebaseerd op het boek van James Jones over de  Slag om Guadalcanal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een uitmuntende cast werd uiteindelijk verzameld om het verhaal te vertellen van de zestigkoppige compagnie van de Amerikaanse strijdkracht die het eiland Guadalcanal moet zien te heroveren van de Japanners. Een loodzware missie, zeker meteen nietsontziende overste. Hij wil namelijk dat de groep een op voorhand kansloze aanval inzet op een heuvel.

Akira

Anime is een specifiek maar zeer populair genre. De doorbraak van Anime kwam eind jaren tachtig dankzij Akira. Het was de eerste film die wereldwijd de aandacht trok. Akira draait om Kaneda, een leider van een motorbende. Zijn vriend Tetsuo raakt betrokken bij een militair project, maar wordt tegengewerkt door een drietal met paranormale gaven. Tetsuo probeert de strijd aan te gaan, maar legt dit langzaam af. Daarop komt Kaneda hem helpen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?