Beste van de Maand

De beste films op Netflix in januari 2017

We gaan alweer rap richting het einde van de eerste maand van 2017. Voor het eerst dit jaar is het daarom tijd om de balans op te maken. Wat zijn de beste nieuwkomers op Netflix van de afgelopen maand? In tegenstelling tot 2016 maken we in 2017 onderscheid tussen documentaires, series en films. Na de beste documentaires en beste series presenteren we hierbij de beste films van januari op Netflix.

Minions

Met dank aan Verschrikkelijke Ikke zijn Minions enorm populair geworden. Slim als ze bij Universal Pictures zijn besloten ze daarom een aparte film over deze gele wezentjes te maken. Bij de aftiteling van Verschrikkelijke Ikke 2 was er al een korte preview van Minions te zien. De drie Minions deden namelijk auditie voor hun eigen film. Voor wie nog niet bekend is met Minions even een korte uitleg: Minions zijn kleine, gele, wezentjes die één doel hebben in hun leven: het dienen van kwaadaardige mensen. Als de Minions op een gegeven moment geen meester meer hebben, dreigen ze uit te sterven. Maar dat laten de Minions Kevin, Stuart en Bob niet gebeuren. Ze gaan op zoek naar een nieuwe meester, het begin van een doldwaas avontuur.

Bekijk deze film op Netflix

Captain America: Civil War

Netflix heeft een deal met Marvel en die is vooral gesloten met het ogen op de series over Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders. Een paar keer per jaar worden er ook Marvel-films aan het aanbod toegevoegd, die nog niet zo gek lang geleden in de bioscoop te zien waren. Onlangs was dat bijvoorbeeld het geval met Captain America: Civil War. Eind april 2016 ging deze film in première en nu is Captain America: Civil War dus al beschikbaar op Netflix. Deze film is het vervolg op Captain America: The Winter Soldier en ook deze film is op Netflix te zien geweest. Het bleek een succesvol vervolg, met een 7.9 op IMDb als resultaat.

Bekijk deze film op Netflix

Hurricane Carter

Iets langer geleden draaide Hurricane Carter (The Hurricane) in de bioscopen en ook dit was een hit. Hurricane Carter is het verhaal over de bokser Rubin ‘Hurricane’ Carter. Voor de film is Denzel Washington in de huid van Carter gekropen. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het verhaal waarin Carter werd aangehouden door een gefrustreerde agent, nadat er in een bar drie mensen zijn doodgeschoten door twee mannen. The Hurricane ontkent betrokkenheid, maar wordt toch veroordeeld voor de moorden. De film maakte grote indruk en Denzen Washington werd genomineerd voor een Oscar, die hij overigens niet won. Wel sleepte Washington voor The Hurricane diverse andere prijzen in de wacht.

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?