Laatste nieuws over Netflix

Beste gevangenisseries op Netflix

Gevangenissen scoren op Netflix: je wilt natuurlijk absoluut niet vast komen te zitten achter de tralies, maar klaarblijkelijk vinden we het gevangenisleven met zijn allen reuze interessant! En er staan behoorlijk veel gevangenisseries in de catalogus van de streamingdienst.

Orange is the New Black

Wat meteen opvallend is, is dat Orange is the New Black geen topdrienotering krijgt. De Netflix Original met Taylor Schilling in de hoofdrol (Piper Chapman) kreeg maar liefst vier Primetime Emmy’s en had hoogstwaarschijnlijk veel hoger gestaan met maar één seizoen of een paar seizoenen. Het werd immers steeds een beetje slechter: de ideeën raakten op en de makers vielen in herhaling. Slecht werd de show echter nóóit.

Vis a Vis

De andere bekende gevangenisserie in de Netflix-catalogus, Vis a Vis, staat wél op het podium. En terecht, want de Spaanstalige show (met veel La Casa de Papel-acteurs en -actrices) is eigenlijk veel rauwer én veel spannender dan Orange is the New Black. Heb je hem nog niet gekeken, check Vis a Vis dan snel. Maar laat El Oasis (de toegift) vooral zitten.

TIME: The Kalief Browder Story

Op nummer twee een relatief onbekende titel: TIME: The Kalief Browder Story. Het betreft een docuserie over Kalief Browder, die op zijn zestiende gearresteerd werd door de politie. Hij nam het echter op tegen ‘het systeem’ en… won! Een bekende stem (die van Jay-Z) praat de gebeurtenissen aan elkaar.

Prison Playbook

Een opmerkelijke nummer één: Prison Playbook oftewel (hou je vast): Seulgirowun Gamppangsaenghwal (goed voor Scrabble). Deze serie vertelt het verhaal van Je-Hyeok, een honkbalspeler die de beste pitcher van het land is. Hij zou naar de Verenigde Staten gaan om daar een contract te tekenen bij het Major League Baseball-team de Boston Red Sox, maar op een avond hoort hij zijn zus schreeuwen en ziet hij een man uit haar appartement rennen. Je-Hyeok en de man beginnen te vechten en de hoofdpersoon slaat de man met een steen. Later moet hij daarvoor één jaar de gevangenis in en dat betekent dat hij zich aan moet passen aan het leven achter de tralies…

Beste gevangenisseries op Netflix

Titel IMDb
1. Prison Playbook 8,5
2. TIME: The Kalief Browder Story 8,4
3. Vis a Vis 8,2
4. Orange is the New Black 8,1
5. Irmandade 7,5
6. Girls Incarcerated: Young and Locked Up 7,2
7. Avlu 7,1
8. Inside the World’s Toughest Prisons 7,1
9. Jailbirds 7,0
10. Happy Jail 6,9
11. El Recluso 6,9
12. First and Last 6,7
13. Jailbirds New Orleans 6,6
14. Hard Cell 6,2
15. I am a Killer: Released 5,2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?