Laatste nieuws over Netflix

Beste kostuumdrama’s op Netflix

Kostuumdrama’s zijn van alle tijden, maar de laatste jaren is dit segment wel héél populair geworden. Het begon eigenlijk met Downton Abbey en de streamingdienst heeft inmiddels heel wat kostuums uit de kast getrokken! Hieronder kun je de állerbeste kostuumdrama’s op Netflix vinden.

Anne met een E

Anne met een E vinden we terug op de eerste plek van ons lijstje met een geweldige 8,7 op ratingwebsite IMDb. Er staan drie seizoenen van het kostuumdrama op Netflix en daar komt geen vierde bij, zo maakte de streamingdienst eind 2019 bekend. Dat leidde tot behoorlijk veel ophef, want waarom werd zo’n ontzettend populaire serie in hemelsnaam gecanceld? Fans kwamen in opstand, maar Netflix bleek niet te vermurwen: na 27 afleveringen kwam er definitief een einde aan de reeks.

Downton Abbey

Downton Abbey is terug van weggeweest op Netflix. Althans… de moeder der alle kostuumdrama’s is al een tijdje terug, maar was ook behoorlijk lang weg. Anyway: de avonturen van de familie Crawley weten 6 seizoenen lang te boeien en inmiddels zijn er ook al twee Downton Abbey-films uitgekomen. Die zijn overigens niet in het assortiment van Netflix te vinden.

Outlander

Een ander overbekend kostuumdrama is Outlander, gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van schrijfster Diana Gabaldon. Er staan op dit moment vijf seizoenen van de avonturen van Claire Randall en Jamie Fraser op Netflix en seizoen 6 werd begin 2022 gereleaset, maar dan wel bij zendgemachtigde Starz. Wij moeten echter tot begin 2023 wachten totdat de spiksplinternieuwe afleveringen hier verschijnen… Het nieuwe seizoen had eigenlijk eerder moeten uitkomen, want in 2020 begon men al met de opnames, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

The Crown

Een kostuumdrama dat nog wél springlevend is, is The Crown. De hitserie over de Britse royals telt momenteel vier seizoenen en er is een vijfde onderweg, dat op de rol staat voor een première in november 2022. Eigenlijk was het de bedoeling dat The Crown daarmee ten einde zou komen, maar de makers zagen hun geest al dwalen: er zijn nog hartstikke veel verhalen te vertellen over de royals en die passen toch helemaal niet in één seizoen? Ze kregen hun zin en vorig jaar werd aangekondigd dat er ook een zesde seizoen zou komen, zodat het verhaal niet afgeraffeld hoeft te worden.

Bridgerton

Ook Bridgerton, de nummer 11 op het lijstje, verdient wel wat extra uitleg. Deze serie scoort niet zo’n heel hoog cijfer op IMDb, maar is wél immens populair op Netflix. Zo populair zelfs dat de streamingdienst volgens de geruchtenmolen een heus Bridgerton-universum uit de grond wil stampen. Zo werken Netflix en seriemaakster Shonda Rhimes naar verluidt samen aan een spin-off over Queen Charlotte.

Die Kaiserin

Die Kaiserin haakt pas in ná de verhalen over keizerin Sissi (Elisabeth Amalie Eugenie) die we al kennen van de welbekende films. Het huwelijk van Sissi en Franz brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Na de trouwerij moet de jonge keizerin zich niet alleen tegen haar schoonmoeder, de machtsbeluste Sophie, verzetten, maar ook tegen Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sissi) verlangt. Daar komt nog eens bij dat vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, waarna het volk van Wenen in opstand komt tegen de keizer. Sissi heeft het druk, en dat is een understatement!

De beste kostuumdrama’s op Netflix

Titel IMDb
1. Anne met een E 8,7
2. Downton Abbey 8,7
3. The Crown 8,6
4. Outlander 8,4
5. When Calls the Heart 8,1
6. Die Kaiserin 7,9
7. Little Women 7,8
8. Sense and Sensibility 7,7
9. Alias Grace 7,7
10. Le Bazar de la Charité 7,7
11. Cable Girls 7,6
12. Elizabeth 7,4
13. Bridgerton 7,3
14. The Last Czars 7,3
15. La Cocinera de Castamar 7,1
16. Bright Star 6,9
17. The Other Boleyn Girl 6,7
18. Den Allvarsamma Leken 6,4
19. Mary Queen of Scots 6,3
20. Austenland 6.3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?