Laatste nieuws over Netflix

Beste Netflix Mini Series

Mini Series op Netflix zijn hot. Series zijn er in allerlei soorten en maten, lang maar zeker ook kort. Soms heb je helemaal geen zin om een gedeelte van je leven op te offeren aan het bekijken van een show, en daarom hebben wij de beste miniseries op Netflix voor je op een rijtje gezet!

Beste Limited Series op Netflix, een ware hype

De streamingdienst heeft er nogal veel voor je in de aanbieding, en in het algemeen zijn ze nog steengoed ook. In ons lijstje hieronder vind je de twintig best beoordeelde miniseries, waarbij de nummer laatst (The Liberator) een 7,6 scoort op ratingwebsite IMDb. En met een dergelijk rapportcijfer kun je best thuiskomen.

When They See Us

When They See Us is de koning der miniseries op Netflix. In de Original, die overigens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, wordt het leven van vijf tieners uit Harlem (New York City) een nachtmerrie als ze ten onrechte worden beschuldigd van een bruut misdrijf in Central Park. Op IMDb krijgt de serie… tromgeroffel… een heuse 8,9!

Crash Landing on You

In Crash Landing on You, dat een 8,7 krijgt om IMDb, komt een Zuid-Koreaanse erfgename door een ongelukje tijdens het paragliden terecht in Noord-Korea – en in het leven van een Noord-Koreaanse officier die haar helpt onderduiken.

Mike Flanagan

Opvallend is dat seriemaker Mike Flanagan met twee van zijn geesteskindjes voorkomt in onze lijst met beste miniseries: The Haunting of Hill House, zijn eerste (horror)werkje voor Netflix, staat op een met The Queen’s Gambit gedeelde derde plaats (8,6), waar Midnight Mass zeventiende staat met een 7,7. Echte fans weten natuurlijk dat Flanagan óók verantwoordelijk is voor The Haunting of Bly Manor, maar die show scoort nét wat te laag (een 7,4).

Gevoel voor Tumor

Gevoel voor Tumor (8,5, de nummer vijf) is de enige ‘inzending’ uit de Benelux. In de serie afkomstig van onze zuiderburen wordt bij een jongeman in de bloei van zijn leven lymfeklierkanker geconstateerd. Hij verandert van een ambitieuze geneeskundestudent in een vechtende patiënt.

Beste Netflix Mini Series

Titel IMDb
1. When They See Us 8,9
2. Crash Landing on You 8,7
3. The Haunting of Hill House 8,6
4. The Queen’s Gambit 8,6
5. Gevoel voor Tumor 8,5
6. Maid 8,5
7. Pablo Escobar: El Patrón del Mar 8,5
8. Unbelievable 8,4
9. Godless 8,3
10. Five Came Back 8,3
11. Bodyguard 8,1
12. Unorthodox 8,1
13. El Inocente 7,9
14. The Spy 7,9
15. Alias Grace 7,8
16. Kastanjemanden 7,8
17. Maniac 7,7
18. Midnight Mass 7,7
19. Gilmore Girls: A Year in the Life 7,7
20. The Liberator 7,6

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?