Laatste nieuws over Netflix

Beste oorlogsfilms op Netflix

De catalogus van Netflix staat bol van de oorlogsfilms, die ook gewoonweg heel erg populair zijn. Als jij de bomen door het bos niet meer ziet, schieten (ha-ha, schieten) wij je te hulp met een handig lijstje!

Saving Private Ryan

In onze lijst met beste oorlogsfilms staan een aantal titels die het noemen waard zijn. De nummer één bijvoorbeeld, Saving Private Ryan van regisseur Steven Spielberg, is toch wel uitgegroeid tot een begrip in het oorlogssegment (en op het gebied van films in het algemeen). Qua cijfer op IMDb steekt Saving Private Ryan er met kop en schouders boven uit met een razendknappe 8,6. Heb jij de film nog niet gezien, en dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen, dan is de zoektocht van Captain Miller (Tom Hanks) naar Private Ryan zéker het bekijken waard!

1917

Dat geldt ook voor 1917, een van de ‘nieuwkomers’ op Netflix. Dat ons mee terug neemt naar de Eerste Wereldoorlog. Twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake, krijgen een op het eerste oog onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk gebied oversteken om een boodschap over te brengen. Deze boodschap is bepalend in het stoppen van een dodelijke aanval op honderden soldaten, onder wie de broer van Blake. 1917 is de nummer twee in onze lijst met een 8,3.

Beasts of No Nation

Beasts of No Nations staat vrij hoog geklasseerd, maar is om een andere reden noemenswaardig: het betreft namelijk de állereerste Netflix Original-film. De oorlogsfilm met Hollywood-acteur Idris Elba was als het ware het eerste dominosteentje dat de boel in gang zette. Inmiddels komt de streamingdienst natuurlijk te pas en te onpas met nieuwe producties.

De Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde haalt de lijst maar net, als nummer tien, maar voor een Nederlandse productie is dat behoorlijk knap. De film van eigen bodem neemt ons mee terug naar de maand november 1944. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers bezetters tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen én andermans vrijheid.

De beste oorlogsfilms op Netflix

Titel IMDb
1. Saving Private Ryan 8,6
2. 1917 8,3
3. The Bridge on the River Kwai 8,1
4. Hacksaw Ridge 8,1
5. Letters from Iwo Jima 7,9
6. Beasts of no Nation 7,7
7. Black Hawk Down 7,7
8. Fury 7,6
9. American Sniper 7,3
10. De Slag om de Schelde 7,2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?