Laatste nieuws over Netflix

Beste Romantische komediefilms op Netflix

Romantische komediefilms is misschien wel één van de meest geliefde genres op Netflix. Er werd zelfs een Summer of Love opgezet door de streaming en rond Valentijnsdag kunnen alle klassiekers ook uit de kast worden gehaald. Wij hebben de leukste en beste romantische komedie’s op Netflix voor je verzameld.

Romcoms tijdens Valentijnsdag

Romantische komediefilms worden ook wel romcoms genoemd. Er is ruimte voor een lach, een traan, maar uiteindelijk draait het om de liefde. En het is dan wel fijn als aan het einde van de film alles weer op zijn pootjes terecht komt. Meestal is dat het geval, inmiddels zijn er echter ook hele mooie romcoms gemaakt waar de traan voorzichtig regeert.

Summer of Love op Netflix

In de dagen rondom Valentijnsdag kun je met gemak een hele rits aan romantische films achter elkaar kijken. Netflix heeft heel veel romcoms in het aanbod staan, zeker sinds de zomer van 2018. Die werd door Netflix uitgeroepen tot de Summer of Love, waarin er zes romantische films werden gelanceerd. Veel van deze titels hebben een mooie positie weten te verwerven in de lijst met de leukste romantische komediefilms op Netflix.

Klassieker of trilogie?

De beste romcoms op Netflix wordt aangevoerd door een echte klassieker: Love Actually. Heb je nu het langzaam wat warmer wordt geen zin in de kerstsfeer? Dan staat een andere klassieker op de tweede plaats: Pretty Woman. Daarnaast meldt zich het begin van een trilogie. To All the Boys I’ve Loved Before, inmiddels zijn alle drie de films verschenen! Wil je er een marathon van maken, dan is dit de ideale trilogie!

Beste Romantische Komediefilms op Netflix

Titel IMDb
1. Love Actually 7,6
2. Pretty Woman 7,1
3. To All The Boys I’ve Loved Before 7
4. The Holiday 6,9
5. Ali’s Wedding 6,9
6. Always Be My Maybe 6,8
7. Bridget Jones’s Diary 6,8
8. Romance in Style 6,8
9. The Proposal 6,7
10. The Girl Next Door 6,7
11. Emma. 6,7
12. Loco Por Ella 6,6
13. Soof 6,6
14. Sweet & Sour 6,6
15. Set it Up 6,5
16. Think Like a Man 6,5
17. Bridget Jones’s Baby 6,5
18. Tramps 6,5
19. Just Go With It 6,5
20. Spanglish 6,4
21. When We First Met 6,4
22. Irreplaceable You 6,4
23. Nappily Ever After 6,4
24. Weg van Jou 6,4
25. Love Hard 6,4

De lijst met beste romantische komediefilms wordt met enige regelmaat bijgewerkt, de laatste update is gedaan op 13 februari 2024.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?