Laatste nieuws over Netflix

Beste series die in 2022 naar Netflix komen

2022 wordt een goed jaar voor Netflix. Althans, dat is de verwachting als we naar de releaselijst kijken. De streamingdienst heeft nogal wat pareltjes voor ons in de aanbieding, compleet nieuwe shows, maar ook nieuwe seizoenen van een paar heavy hitters! In het lijstje hieronder bespreken we titels die al daadwerkelijk aangekondigd zijn voor de release window 2022, zoals bijvoorbeeld Stranger Things seizoen 4, Ozark seizoen 4 én Virgin River seizoen 4.

Stranger Things seizoen 4

Eigenlijk hoopten we op het Netflix-event Tudum een releasedatum van het aankomende vierde seizoen van Stranger Things, maar we moesten het doen met ‘slechts’ 2022. Desondanks wordt er natuurlijk reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe afleveringen van de bovennatuurlijke show. Volgens het geruchtencircuit zou de serie weleens in februari uit kunnen komen, maar zekerheid hebben we niet.

Ozark seizoen 4

Het vierde en tevens laatste seizoen van Ozark wordt in twee delen gereleaset. Op vrijdag 21 januari 2022 worden de eerste zeven afleveringen gelanceerd, zo weten we sinds kort. Dat de gehele familie Byrde terugkeert staat vast, maar het plot is nog volstrekt onbekend.

Virgin River seizoen 4

Seizoen 3 van Virgin River ging in de afgelopen zomer in première, maar we weten dat de dramaserie sowieso nog twee seizoenen krijgt. Het vierde seizoen is al aangekondigd voor 2022 en volgens het Amerikaanse medium Hollywood North zijn de makers al gestart met de productie. Het is aannemelijk dat de nieuwe afleveringen in de zomer van 2022 gelanceerd worden.

Outer Banks seizoen 3

Outer Banks 3 is na een half jaar eindelijk officieel aangekondigd, en het moet wel heel raar lopen wil het nieuwe seizoen níét in 2022 uitkomen. Volgens Small Screen werkt ‘het team’ zelfs al aan seizoen 3 én 4! Outer Banks is een echte zomerserie (met zon, zee en strand) en dus weten we eigenlijk al wanneer de nieuwe afleveringen uitkomen.

Dead to Me seizoen 3

Hoe je het ook wendt of keert, in 2022 zullen we afscheid moeten nemen van een aantal series. Dead to Me zal bijvoorbeeld zijn zwanenzang vinden, al heeft het derde seizoen van de show, die al voor een Emmy genomineerd werd, nog geen precieze releasedatum. Vermoedelijk mikken de makers op het eerste of het tweede kwartaal van volgend jaar.

Sweet Magnolias seizoen 2

Het eerste seizoen van Sweet Magnolias kwam in de maand mei van dit jaar uit en al snel was de serie te vinden in de toptienlijst van Netflix. Fans kijken al reikhalzend uit naar seizoen 2 en we weten dat er op dit moment scènes opgenomen worden. De afleveringen verschijnen in februari online.

The Crown seizoen 5

Het is al weer bijna tijd voor het een-na-laatste seizoen van The Crown. Seizoen 5 van de serie over de Britse royals komt in 2022 naar Netflix, al weten we nog niet wanneer precies. Wél is al bekend dat er nieuwe castleden geïntroduceerd worden: Elizabeth Debicki als Princess Diana, Dominic West als Prince Charles, Imelda Staunton als Queen Elizabeth II en Lesley Manville als Princess Margaret.

Bridgerton seizoen 2

Kostuumdrama’s scoren op Netflix en Bridgerton is géén uitzondering. Op het event Tudum kondigde de streamingdienst aan dat het tweede seizoen van de serie in 2022 in première gaat, al werd er nog geen datum genoemd. Hoofdrolspeler Regé-Jean Page keert in ieder geval níét terug, zo weten we nu al een tijdje. Teleurstellend!

Russian Doll seizoen 2

Het eerste seizoen van Russian Doll werd in februari 2019 gereleaset, dus we wachten al een tijdje op nieuwe content. Die komt er echter aan: in 2022 krijgen we eindelijk nieuwe avonturen van de New Yorkse software-ingenieur Nadia Vulvokov (Natasha Lyonne) voorgeschoteld!

The Umbrella Academy seizoen 3

The Umbrella Academy is wereldwijd gezien een van de allerpopulairste Netflix Original. De ‘superheldenserie’ moet eigenlijk alleen titels als The Queen’s Gambit en Ratched voor zich dulden… Seizoen 3 wordt in 2022 gelanceerd, en dat zal hoogstwaarschijnlijk in de lente zijn.

Grace and Frankie seizoen 7

Mis jij Grance en Frankie ook zo? Dan hebben we goed én slecht nieuws voor je. Het goede nieuws is dat seizoen 7 van Grace and Frankie in 2022 in première gaat, het lange wachten zit er dus bijna op. Er is dus echter óók slecht nieuws: het wordt het allerlaatste seizoen van de show…

Raising Dion seizoen 2

Raising Dion werd enigszins onverwacht een hit in oktober 2019, toen seizoen 1 gereleaset werd. Begin 2020 besloot Netflix om de serie te verlengen, maar vervolgens werd het stilletjes rond het ‘superheldenjongetje’ Dion. Anno 2021 kunnen we echter melden dat de productie van seizoen 2 in volle gang is… en de release volgt in 2022. Om exact te zijn op 1 februari.

Never Have I Ever seizoen 3

Never Have I Ever seizoen 2 was vanaf juli dit jaar te zien op Netflix en in augustus kondigde de streamingdienst aan dat er ook een derde seizoen zou komen. Dat komt hoogstwaarschijnlijk in de lente óf zomer van 2022 uit.

Sweet Tooth seizoen 2

Het eerste seizoen van Sweet Tooth eindigde met een enorme cliffhanger, waardoor we bijna niet kunnen wachten op seizoen 2; want hoe loopt het af met Gus? De spiksplinternieuwe afleveringen van Sweet Tooth, gebaseerd op de gelijknamige, ontzettend duistere comicserie, komen in 2022 naar Netflix.

Cobra Kai seizoen 5

Seizoen 4 van Cobra Kai komt dit jaar nog uit, op 31 december, en daarna hebben de makers hoogstwaarschijnlijk een jaartje nodig om seizoen 5 gereed te maken voor release. We noteren alvast eind 2022.

Fate: The Winx Saga

Het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga werd door de diverse recensenten wat… koeltjes ontvangen, maar op Netflix sloeg de serie juist wél heel erg aan. De show stond eigenlijk van meet af aan in de top tien met meest bekeken series en daarom was het ook wel een zekerheidje dat er een tweede seizoen zou komen. Dat staat op de rol voor 2022.

Shadow and Bone seizoen 2

Eigenlijk wisten we vóór de release van Shadow and Bone seizoen 1 al dat de nieuwe serie een hit zou worden. Die verwachting kwam uit en al snel was het hoge woord eruit: natúúrlijk zou de show een tweede seizoen krijgen. Dat staat klaar voor release in 2022.

Ginny & Georgia seizoen 2

Ook dochter Ginny en moeder Georgia keren in 2022 terug op Netflix, voor een tweede seizoen. Het is een understatement om te stellen dat seizoen 1 van de dramaserie aansloeg op de streamingdienst, want de show vond wel héél gretig aftrek. ‘Binnenkort’ is het tijd voor het vervolg van het verhaal, al weten we nog niet precies wanneer.

Peaky Blinders seizoen 6

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders kwam in 2019 uit, dus… is het de hoogste tijd voor seizoen 6 om zijn gezicht te laten zien. De opnames liepen wat vertraging op door het coronavirus, maar de nieuwe afleveringen zitten er nu écht aan te komen. Dat is een bitterzoete mededeling, want er komt sowieso geen zevende seizoen.

Vikings: Valhalla

De serie Vikings vond zijn oorsprong op de History Channel, maar kwam op een gegeven moment naar Netflix. Die show is inmiddels tot zijn einde gekomen, maar de spin-off Vikings: Valhalla moet het levenslicht nog zien. Netflix heeft een rotsvast vertrouwen in het nieuwe Viking-avontuur, want er zijn al drie seizoenen besteld. Het eerste is vanaf 25 februari te zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?