Laatste nieuws over Netflix

Vijfde seizoen van Better Call Saul nu al besteld

Better Call Saul seizoen 5 is al besteld, nog voordat het vierde deel op Netflix van start gaat. Het goede nieuws kwam in de nacht van zaterdag op zondag, tijdens de Television Critics Association 2018 in de Verenigde Staten.

AMC en Netflix

Better Call Saul is een serie van AMC en Netflix heeft de internationale streamingrechten van ze gekocht. Daarom is de serie steeds wekelijks te zien in Nederland via Netflix. AMC bepaalt echter of er ook nieuwe afleveringen besteld worden.

Vaak duurt het even voordat een televisiezender besluit om een nieuw seizoen van een serie te bestellen. De kijkcijfers zijn namelijk ontzettend belangrijk, vanwege de verkoop van advertenties. Vallen de kijkcijfers tegen, dan is de kans op cancellen door de traditionele televisiezenders groot. AMC wachtte dat in dit geval echter niet af.

Better Call Saul seizoen 5 op Netflix

Door Better Call Saul seizoen 5 te bestellen lijkt Netflix en de gebruikers daarvan ook voor volgend jaar zeker te zijn van nieuwe afleveringen over Jimmy McGill aka Saul Goodman. AMC heeft daarmee dus niet de start van het vierde seizoen afgewacht, maar nu al een vervolg aangekondigd. Seizoen 4 start over een week, op 7 augustus in Nederland om precies te zijn. Daarvan is al bekend dat McGill nog meer in aanraking zal komen met de criminele wereld en dus ook het Breaking Bad-tijdperk – waarvan Better Call Saul een spin-off is – dichter bij komt.

Tijdens Better Call Saul seizoen 5 zal de chronologische afstand ten opzichte van Breaking Bad nog kleiner worden en misschien zal daarin wel de vurig gehoopte entree van Jesse Pinkman en Walter White te zien zijn. Beide sterren van Breaking Bad hebben al vaker openlijk gesolliciteerd naar een rol in Better Call Saul en ook de makers hebben er vaak genoeg geheimzinnig op gehint. Of het daadwerkelijk zo’n vaart zal lopen zal pas in 2019 duidelijk worden. Wanneer Better Call Saul seizoen 5 precies verschijnt is niet duidelijk, maar dit zal zeker in 2019 zijn. De eerste drie seizoenen verschenen allemaal in de eerste helft van een jaar, Better Call Sauls seizoen 4 start voor het eerst in het tweede deel.

Better Call Saul en Breaking Bad

Nu zeker is dat er ook een vijfde seizoen van Better Call Saul gemaakt zal worden is de prequel straks een net zo lang lopende serie als Breaking Bad. Van die reeks zijn namelijk vijf seizoenen gemaakt, waarna de climax volgde. Of de makers Vince Gilligan en Peter Gould Better Call Saul ook willen afronden na vijf seizoenen is onduidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?