Laatste nieuws over Netflix

‘Bijna miljoen abonnees op Netflix in Nederland’

Netflix TV

Elf procent van de Nederlanders heeft inmiddels een abonnement op Netflix. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Vorig jaar werd al bekend dat één miljoen mensen in Nederland gebruik maakten van de streamingdienst, maar per abonnement kijken er vaak meerdere mensen. Zo’n 865.000 huishoudens zouden zijn aangesloten bij de video-on-demanddienst.

Daarmee is Nederland één van de snelst groeiende markten van Netflix. De cijfers zijn van het vierde kwartaal van 2014, waardoor de kans vier maanden later aanwezig is het miljoen al bijna is aangetikt. In de tussentijd is namelijk onder meer het derde seizoen van House of Cards verschenen. De voorsprong van Netflix op de concurrentie is daarnaast ook groot. Videoland maakte onlangs bekend dat zij met het all-you-can-watch pakket Videoland Unlimited de grens van 100.000 abonnees was gepasseerd.

Het onderzoek van Telecompaper bracht daarnaast aan het licht dat nog eens zes procent van de ondervraagden binnen een half jaar overweegt om een abonnement te nemen op Netflix. Van de huidige 865.000 abonnees waren ook een flink aantal die nog in hun eerste gratis maand zaten. De grootste groep video-on-demandkijkers zijn jongeren tot twintig jaar. Deze groep kijkt dagelijks 107 minuten. In totaal zijn er 6.200 Nederlanders voor het onderzoek geraadpleegd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie

  • […] Na een teleurstellend derde kwartaal in 2014 is Netflix inmiddels weer als een razende aan het groeien. Het laatste kwartaal van 2014 was al boven verwachting en dat is ook het geval voor het eerste kwartaal van 2015. In totaal verwelkomde Netflix liefst 4.9 miljoen nieuwe leden. Daardoor staat het totaal aantal abonnees al op 62,3 miljoen. Daarmee worden de verwachtingen van de analisten flink overtroffen. Eerder in de week werd al duidelijk dat er in Nederland een kleine miljoen abonnees zijn. […]