Laatste nieuws over Netflix

Binge-viewing wint door Netflix aan populariteit

Het was al mogelijk door complete DVD-boxen van series te kopen, of ze illegaal te downloaden, maar nu Netflix er is is het helemaal makkelijk. Je start een serie en kijkt in één ruk door een compleet seizoen. Dit heet binge-viewing en uit onderzoek van Netflix in de Verenigde Staten van Amerika blijkt dat dit steeds populairder wordt.

Netflix maakt het natuurlijk ook wel heel makkelijk. Je klikt de serie aan die je wil kijken en zodra de aflevering afgelopen is, wordt de volgende aflevering een paar seconden later automatisch al ingestart. Je kunt zomaar uren onafgebroken naar een serie kijken.

Waar het bij Binge-watching of binge-viewing dus om gaat is dat je voor langere tijd achter elkaar naar de televisie kijkt. Netflix voerde een onderzoek uit onder 1500 personen die films en series streamen. Zij werden naar hun mening over wat binge-viewing is gevraagd. Ruim 73 procent van de ondervraagden was van mening dat het kijken van 2 tot 6 afleveringen van een zelfde serie achter elkaar binge-viewing het beste typeert.

Uit de test bleek ook dat 61 procent wel eens aan binge-watching doet en zich daar ook totaal niet slecht bij voelt. Volgens 76 procent van de 1500 is het kijken van veel afleveringen achter elkaar een soort vlucht uit het drukke leven en bovendien is het prettig om zelf te kunnen bepalen wanneer en hoeveel je kijkt.

In Nederland is binge-viewing nog niet zo heel erg bekend. Maar van Netflix hadden een hoop mensen een half jaar geleden ook nog niet gehoord, terwijl de video-on-demand dienst nu al bijna niet meer is weg te denken. Juist door de komst van Netflix naar Nederland is de verwachting dat binge-viewing aan populariteit zal winnen, aangezien dit de dienst bij uitstek is om zelf te bepalen wanneer en hoeveel je per keer kijkt.

Netflix schakelde cultureel antropoloog Grant McCracken in om de testresultaten te analyseren en hij kwam tot nog een verrassende conclusie. Veel mensen blijken in Amerika afleveringen van series op te sparen, zodat ze vervolgens binge-viewend een reeks achter elkaar kunnen zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie