Laatste nieuws over Netflix

Bingewatch All Summer Long met deze series op Netflix

Het is zomervakantie! Natuurlijk is dit dé tijd om naar buiten te gaan, om te genieten van het mooie weer. Helaas wil het in Nederland ook best eens voorkomen dat het flink regent tijdens de zomer, of is het juist weer te heet om buiten te zien. Dan is Netflix een heerlijke tijdsbesteding, vooral omdat je meerdere afleveringen achter elkaar kunt kijken. Hierbij een lijst met series die van begin tot eind op Netflix staan!

Series op Netflix

Het is al vaak gebleken dat Netflix met name gebruikt wordt om series te kijken. Keuze genoeg, maar sommige series lopen nog of zijn nog niet compleet op Netflix. Er staan ook genoeg series op Netflix die wel voltooid zijn en zomervakantie leent zich er perfect voor om deze series te bingewatchen!

We hebben de series ingedeeld in drie categorieën; series voor mannen, series voor vrouwen en series voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat een serie uit het rijtje met ‘mannenseries’ direct ongeschikt is voor vrouwen en vice versa. Schaam je vooral niet als je als man deze zomer alle seizoenen van Gossip Girl er doorheen jaagt.

Series voor mannen op Netflix

In onze Netflix Serie Top 50 prijkt Breaking Bad al tijden bovenaan de lijst. Dat zal vermoedelijk ook nog wel even zo blijven. En terecht. Vijf seizoenen lang wordt de kijker meegesleept in het verhaal van de terminaal zieke Walter White. Hoe hij zich als docent scheikunde ontpopt tot een gevreesde meth cook. Het is de makers van Breaking Bad tevens te prijzen dat zij de serie – ondanks de ongekende populariteit – niet nog verder wilden uitmelken. Na vijf seizoenen was het mooi geweest.

Wie wel van actie houdt in een serie moet beslist Sons of Anarchy opzetten deze vakantie. De serie over de fictieve motorclub Sons of Anarchy duurde zeven seizoenen, met genoeg gebeurtenissen en twists die voor opengevallen monden zorgden bij de kijker. Leuk weetje: Sons of Anarchy is in Nederland de meest gestreamde serie op Netflix. In de serie Mad Men gaat het er heel anders aan toe. Ook in deze serie wordt een strijd gevoerd, maar zij het iets minder gewelddadig. In Mad Men wordt er zeven seizoenen lang strijd gevoerd in de reclamewereld.

Ook Dexter scoort hoog op de lijst van Beste Series op Netflix. Deze psychologische thriller telde liefst acht seizoenen van twaalf afleveringen à vijftig minuten. Dexter is bloedexpert bij de politie in Florida, maar gaat daarnaast ook nog op geheel eigen wijze te werk om het kwaad te bestrijden. Hannibal is nog een stuk meer luguber. Natuurlijk gaat dit horrorverhaal over de forensisch psychiater Dr. Hannibal Lecter. In de serie leren we hem echter vooral kennen als kannibaal en seriemoordenaar. Alle drie seizoenen staan op Netflix. Dan blijven wat typische mannenseries betreft Deadwood en The Unit nog over. Deadwood is een veelgeprezen serie over de goudkoorts in de negentiende eeuw en duurt drie seizoenen. The Unit telt vier seizoenen en volgt een geheime eenheid die de wereld rondreist voor speciale missies. De eenheid is zo geheim, dat het ook een grote impact heeft op het gezin van de mannen.

Series voor vrouwen op Netflix

Tot groot verdriet van velen is Pretty Little Liars sinds kort afgerond. Gedurende zeven seizoenen werd de kijker meegenomen in de zoektocht naar eerst A en later A.D., met een slotaflevering die veel reacties losmaakte. Voor de fans die zeven seizoenen meeleefden met de Liars is het een bittere pil dat er nooit meer een nieuwe aflevering komt, voor wie op zoek is naar een nieuwe serie om de zomervakantie door te komen is dit het ideale moment om te beginnen!

Gossip Girl en Gilmore Girls zijn series die al langer geleden tot een einde zijn gekomen, maar misschien nog wel populairder waren dan PLL. Van Gilmore Girls verscheen vorig jaar gelukkig nog wel een revival op Netflix. Wat Gossip Girl betreft moeten we het doen met de zes seizoenen die tussen 2007 en 2012 werden uitgezonden. Misschien heb je beide series al lang gekeken, maar het leuke van Gossip Girl én Gilmore Girls is dat ze nooit gaan vervelen en dus makkelijk nog eens afgespeeld kunnen worden.

Iets minder bekend zijn misschien de series Grand Hotel, Party of Five en Skins. Ook deze series zijn van A tot Z op Netflix te bingewatchen. Grand Hotel is een Spaanse serie en speelt zich begin twintigste eeuw af. Centraal staan het liefdesverhaal tussen hotelbediende Julio en Alicia Alarcón, eigenaar van een luxieus hotel en verschillende detectiveverhalen. Party of Five is een wat oudere serie. De serie liep tussen 1994 en 2000 en bestaat uit liefst 142 afleveringen. De bekroonde dramaserie gaat over vijf broers en zussen die als weeskinderen opgroeien en met tal van problemen te maken krijgen. Skins is een serie met een origineel concept. Meerdere personen hebben in Skins de hoofdrol en per aflevering staat één van de personages centraal. Het verhaal wordt dan ook verteld door de ogen van het betreffende personage.

Unisex series

Met bovengenoemde series vliegen we misschien al ietwat uit de bocht door ze in hokjes te plaatsen. Voor White Collar, How I Met Your Mother, The Good Wife, Under the Dome, Bloodline, Misfits, Hemlock Grove, The 4400 en Star Trek was dat nog moeilijker. Daarom zit je bij deze afgeronde series op Netflix altijd goed. Bloodline en Hemlock Grove zijn de enige Netflix Original Series van deze bingewatch-lijst. Voorheen werden er nog niet veel series gestopt door Netflix, Hemlock Grove was één van de eerste. De laatste tijd wordt echter van meer Netflix-series bekend dat ze stoppen. Het zij omdat het verhaal afgerond is, het zij omdat er niet genoeg naar gekeken wordt.

Natuurlijk zijn ook deze zogenaamde unisex series weer onder te verdelen in andere categorieën. Onder het genre Sci-Fi vallen bijvoorbeeld Star Trek, The 4400, Misfits en Under the Dome. Wie meer op zoek is naar dramatiek met een afgerond verhaal kan terecht bij White Collar, The Good Wife en Bloodline. White Collar is een FBI-serie, terwijl The Good Wife een advocatenserie is. Bloodline is een stuk donkerder. In deze serie wordt een complete familie geruïneerd door traumatische gebeurtenissen. Gelukkig is er voor hem en haar ook nog genoeg te lachen. Alle negen seizoenen van How I Met Your Mother staan op Netflix. Deze serie gaat nooit vervelen.

Meer informatie over de besproken series

Mannen Vrouwen Unisex
Breaking Bad (5 seizoenen) Pretty Little Liars (7 seizoenen) White Collar (6 seizoenen)
Dexter (8 seizoenen) Gossip Girl (6 seizoenen) How I Met Your Mother (9 seizoenen)
Sons of Anarchy (7 seizoenen) Gilmore Girls (7 seizoenen) The Good Wife (7 seizoenen)
Hannibal (3 seizoenen) Grand Hotel (3 seizoenen) Under the Dome (3 seizoenen)
Mad Men (7 seizoenen) Party of Five (6 seizoenen) Misfits (5 seizoenen)
Deadwood (3 seizoenen) Skins (7 seizoenen) The 4400 (4 seizoenen)
The Unit (4 seizoenen) Bloodline (3 seizoenen)
Hemlock Grove (3 seizoenen)
Star Trek: The Animated Series (2 seizoenen)
Star Trek: Enterprise (4 seizoenen)
Star Trek: The Original Serie (3 seizoenen)
Star Trek: Deep Space Nine (7 seizoenen)
Star Trek: The Next Generation (7 seizoenen)
Star Trek: Voyager (7 seizoenen)

Fijne zomervakantie!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?