Laatste nieuws over Netflix

Bizarre twist voor Manifest: Netflix wil serie alsnog redden

De serie Manifest zorgt in de Verenigde Staten al een maand voor veel onrust en daar is nu een bijzondere plotwending aan toegevoegd. En deze wending is goed nieuws voor de fans van de reeks in Nederland, die tot dusver is uitgezonden door Net5. Netflix wil Manifest namelijk voor de poorten van de hel redden.

Serie gecanceld

Drie seizoenen zijn er gemaakt door NBC, waarop deze zender vorige maand besloot om Manifest te cancellen. Veel fans waren teleurgesteld en die werden vervolgens gesteund door veel nieuwe kijkers. #SaveManifest werd online een succesvolle campagne. Manifest verscheen namelijk op Netflix en wist in de Verenigde Staten direct bovenaan alle lijstjes te verschijnen. In eerste instantie wilde de streamingdienst niets weten van het opvissen van de reeks, daar is nu verandering in gekomen.

Fantastische cijfers op Netflix

Amerikaanse media maken namelijk melding dat NBC en Netflix nu gezamenlijk optrekken in gesprekken om de serie alsnog te vernieuwen voor een vierde seizoen. Dit is een logisch gevolg van het kijkgedrag op Netflix zelf. Manifest staat in Amerika al een maand in de dagelijkse top-10 en de streaming ratings van Nielsen laten ook zien dat Manifest waanzinnige kijkcijfers noteert. Daar komt bij dat Netflix de mogelijkheid heeft om de serie wereldwijd uit te zetten, want in heel veel landen is de serie nog niet te zien geweest.

Vijfenhalf jaar voor dood aangezien

Manifest is een Amerikaanse bovennatuurlijke dramaserie. We volgen vlucht Montego Air Flight 828 van Jamaice naar New York. De passagiers maken een korte tijd van turbulentie mee. Zodra ze landen, komen de passagiers en crew erachter dat er een tijd van 5,5 jaar is gepasseerd. In die tijd werd gedacht dat de passagiers dood waren. Nu moeten ze opnieuw integreren in de samenleving. De komende weken zal blijken of Netflix en NBC de serie verlengen. Er is enige haast geboden, want anders lopen alle acteurs en crewleden uit hun contracten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?