Laatste nieuws over Netflix

Blaast Netflix de serie Hannibal nieuw leven in?

Na drie seizoenen kwam er een abrupt einde aan Hannibal. De serie van NBC werd jubelend ontvangen, toch waren de kijkcijfers niet afdoende voor de omroep om door te gaan. Nu is er zicht op een nieuwe kans, want Hannibal scoort als een dolle op Netflix.

Hannibal een vernieuwde hit

Sinds begin juni staan alle seizoenen van Hannibal op Netflix in de Verenigde Staten, waarop de reeks al snel in de toplijsten verscheen. Al snel kwamen daarop geluiden dat Netflix zou overwegen om een nieuw seizoen te laten maken van de gestopte serie, zoals de streamingdienst eerder al deed met onder meer Borgen, Designated Survivor en Lucifer. Dit is nu kracht bijgezet door showrunner Bryan Fuller en de cast, die een zoommeeting hielden.

Will Graham’s gebroken geest

Fuller, inmiddels ook verantwoordelijk voor American Gods en Star Trek: Discovery, liet weten zeer hoopvol te zijn. “Als we een vierde seizoen krijgen met alle onzin van Will Graham’s gebroken geest, komt iedereen terug.” Ook Mads Mikkelsen liet eerder al positieve geluiden horen. “Hannibal komt in juni op Netflix. Is een vierde seizoen onderweg?” Het grote vraagstuk is vooralsnog of Netflix er contractueel uit zou kunnen komen met in eerste instantie NBC om de eerste drie seizoenen van de serie wereldwijd te kunnen streamen. Op dit moment staat Hannibal bijvoorbeeld niet in Nederland op de dienst. Vervolgens moeten er contracten met de acteurs worden getekend. Duidelijk is dat de makers en cast een vierde seizoen wel zien zitten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?