Laatste nieuws over Netflix

Black Lightning in maart eindelijk terug met derde seizoen

Black Lightning seizoen 2 op Netflix

Het derde seizoen van Black Lightning is door Netflix aangekondigd. Waar de eerste twee seizoenen wekelijks te zien waren op de streamingdienst, moest er ditmaal gewacht worden tot het seizoen klaar is in de Verenigde Staten op The CW. Op 26 maart is het eindelijk zover.

Andere deal met The CW

De afgelopen jaren had Netflix een goedlopende deal met The CW. De series van deze zender mocht Netflix vervolgens wereldwijd streamen. In veel gevallen zelfs al in de dagen nadat de episode te zien was in de Verenigde Staten. Deze deal liep afgelopen zomer af. De gevolgen daarvan zijn dat Netflix nieuwe series los moet aankopen. De al bestaande series zullen wel gewoon blijven verschijnen, maar soms in een andere regeling.

Direct na afloop seizoen, goed nieuws voor Dynasty

Zo is het voor Black Lightning dus anders. Het hele seizoen verschijnt op 26 maart, nadat het seizoen op The CW is afgerond. Dit is goed nieuws voor fans van Dynasty. We kunnen er namelijk vanuit gaan dat dezelfde regeling ook zal gelden voor Dynasty. Deze serie was tot aan het huidige seizoen eveneens wekelijks te zien, Netflix liet vervolgens weten dat het derde seizoen in 2020 zou verschijnen.

Black Lightning wel of niet in Arrowverse?

Bij de start van Black Lightning maakte de serie geen onderdeel uit van Arrowverse. Soms werd hier wel op gehint, maar deze winter was het eindelijk raak. Het hoofdpersonage was te zien in de cross-over afleveringen, maar er was geen losse aflevering van Black Ligtning zelf te zien in Arrowverse.