Laatste nieuws over Netflix

Black Mirror seizoen 5 in juni op Netflix met topcast

Het vijfde seizoen van Black Mirror zal uit drie verhalen bestaan. Tussen het vierde en het vijfde seizoen werd al de interactieve film Bandersnatch gebracht, nu staan drie nieuwe toekomstbeelden klaar. Black Mirror seizoen 5 zal op 5 juni op Netflix verschijnen.

Technologie in de moderne wereld

Black Mirror is bedacht en geschreven door Charlie Brooker. De serie begon op Channel 4 en nadat de Britse omroep het project stopte is Netflix er mee verder gegaan. Black Mirror spreekt kijkers aan op hun collectieve onbehagen over technologie in de moderne wereld. Dit heeft een duidelijke stempel gedrukt op ons dagelijks bestaan: in elk huis, op elk bureau, in elke hand – een HD televisiescherm, een computermonitor, een smartphone – een ‘Black Mirror’ die de 21ste eeuw naar ons reflecteert.

Black Mirror seizoen 5 op Netflix

Elke aflevering presenteert een zwart-komisch en spannend stand alone verhaal over onze hedendaagse techno-paranoia, dat leidt tot onvergetelijke, en soms verontrustende, conclusies. In het vijfde seizoen zijn er drie nieuwe verhalen, met een rijke cast. Zo wordt in de trailer al duidelijk dat Andrew Scott (Moriarty in Sherlock) een hoofdrol zal vertolken in één van de verhalen. Datzelfde geldt voor Miley Cyrus en voor Anthony Mackie. Ook dit seizoen te zien zijn Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace, Damson Idris, Nicole Beharie, Pom Klementieff, Angourie Rice, Madison Davenport en Ludi Lin.

Bekijk de trailer van Black Mirror seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?