Laatste nieuws over Netflix

Netflix bestelt vijfde seizoen van hit Black Mirror

Netflix heeft Black Mirror seizoen 5 besteld. Middels een mysterieuze video op social media werd het nieuws bekend gemaakt. Het vierde seizoen is sinds eind december 2017 te zien en rondom de die release gaven de makers al aan graag nog een seizoen te maken.

Zwarte schermen

Black Mirro is een serie van Charlie Brooker, die in 2011 debuteerde op Channel 4. Pas na twee seizoenen pikte Netflix de serie op. Met Black Mirror wil Brooker laten zien dat de technologische ontwikkelingen de samenleving in gevaar brengt.

Met de titel Black Mirror refereert Brooker aan de schermen waar we tegenwoordig continu naar turen: smartphones, tablet, laptop, televisie. De schermen vormen een zwarte spiegel als het scherm uitgeschakeld is. Die donkere reflectie is volgens Brooker ook merkbaar in het dagelijks leven.

Black Mirror seizoen 5 op Netflix

Black Mirror seizoen 5 zal weer op Netflix verschijnen. De keuze van de streamingdienst om Black Mirror over te nemen van UK 4 is bepaald niet slecht uitgepakt. Zowel het derde als vierde seizoen werden zeer goed ontvangen. Eén van de afleveringen in seizoen 3 won vorig jaar zelfs een Emmy Award. Voor het vierde seizoen werden zes nieuwe afleveringen gemaakt, met allemaal een ander onderwerp. Grote namen werden gestrikt voor dit nieuwe seizoen van Black Mirror. Zo regisseerde Jodie Foster bijvoorbeeld de tweede aflevering, Arkangel.

Brooker had in een eerder stadium al aangegeven dat hij nog voldoende ideeën in zijn hoofd heeft voor een vijfde seizoen van Black Mirror. Die mag hij nu gaan uitwerken van Netflix, nu de deal bevestigd is. Wanneer Black Mirror seizoen 5 op Netflix verwacht mag worden is nog niet bekend, maar in het verleden heeft Brooker al laten zien dat hij de tijd neemt voor het bedenken van de verhalen. Tussen seizoen drie en vier zat bijvoorbeeld ruim veertien maanden. Ook over het aantal afleveringen van Black Mirror seizoen 5 is nog geen duidelijkheid. De aankondiging (hieronder te zien) zit vol Easter Eggs en dus speculeren fans er op los. Zo zijn er twaalf schermen te zien, wat weer opgevat kan worden als een hint naar twaalf nieuwe afleveringen van Black Mirror. De afgelopen twee seizoenen (sinds Netflix is ingestapt) bestonden echter steeds uit zes episodes.

De beelden van de aankondiging komen in ieder geval bekend voor. De video wordt afgesloten met Be Right Back en dat kan als een knipoog naar de eerste aflevering van het tweede seizoen. De clip an sich doet weer denken aan Black Museum, een aflevering uit het vierde seizoen. Binnenkort volgen er ongetwijfeld meer details over Black Mirror seizoen 5. Tot die tijd kun je onderstaande aankondiging oneindig afspelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?