Laatste nieuws over Netflix

Bloodline stopt abrupt op Netflix na derde seizoen

Bloodline seizoen 2 Netflix

Bloodline is een groot succes met goede kijkcijfers, enthousiaste recensies en een IMDb-cijfer van liefst 8,3. Toch zal het derde seizoen aankomend kalenderjaar het laatste seizoen worden van de Netflix Original. Netflix heeft namelijk laten weten te stoppen met de serie, terwijl de makers maar wat graag nog minimaal drie seizoenen eraan vast willen plakken.

Te hoge kosten

De reden voor het besluit van Netflix is een financiële, zo meldt Hollywood Reporter. Het familiedrama speelt zich af in Florida Keys. Naar nu blijkt is de serie mede gefinancierd door een subsidieregeling voor de entertainmentindustrie in Florida. Aan deze regeling komt een einde, waardoor de productie van de serie voor Netflix te kostbaar zou gaan worden. Daarom heeft de streamingdienst besloten om nu al aan te geven aan de makers om geen nieuwe seizoenen te bestellen.

Definitief het einde van Bloodline?

De makers Todd Kessler, Glenn Kessler en Daniel Zelman lieten eerder al weten zeker vijf à zes seizoenen te willen gaan maken. Of het verhaal van de familie Rayburn door een andere partij zal worden opgepakt is nog niet duidelijk. Sony Pictures Television produceert Bloodline en zal op zoek gaan naar nieuwe partijen om mee samen te gaan werken. Voldoende aanknopingspunten zijn er in ieder geval, want Ben Mendelsohn won afgelopen nacht nog een Emmy voor beste bijrol in een dramaserie voor zijn vertolking van Danny Rayburn. Het derde seizoen blijkt tevens korter te zijn dan de eerste twee seizoenen. Er komen slechts tien in plaats van dertien afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?