BN'er - Bekende Netflixer

BN’er – Bekende Netflixer: Fred van Leer

Fred van Leer Bekende Netflixer

Bekende Nederlanders zijn tegelijkertijd ook Bekende Netflixers. Wat kijken ze op Netflix, hoe kijken ze, hebben ze nog tips voor jullie en wat zien ze graag in de toekomst verschijnen? Dit keer stelden wij de vragen aan Fred van Leer. De landelijk bekende stylist blijkt een groot fan van de streamingdienst en hieronder lees je zijn, soms verrassende, favorieten.

Sinds wanneer ben je Netflix abonnee?
Ik denk nu zo’n anderhalf jaar, dus niet vanaf het eerste moment. Ik ben altijd heel laat met dat soort dingen. Iemand heeft mij er toen op gewezen en toen ben ik abonnee geworden.

Hoeveel uur per week kijk jij films en/of series via Netflix?
Dat weet ik niet precies, maar afgelopen week heb ik bijna alleen maar Netflix gekeken. Op één dag heb ik zelfs vier films gekeken. Maar dat komt slechts sporadisch voor, hoor.

‘Netflix’ je liever alleen of samen met iemand? Zo ja, met wie?
Alleen. Ik haat het om samen TV te kijken. Ik wil zelf bepalen wanneer ik een film of serie even op pauze zet. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om tijdens het kijken ook mijn telefoon te gebruiken en dan zet ik ‘m wel eens op pauze.

Wat is volgens jou de beste film op Netflix en waarom?
Dat vind ik echt heel erg moeilijk om te zeggen. Ik heb namelijk niet echt een favoriete film, maar ik ben gek op films waar Bruce Willis in speelt. Zo heb ik bijvoorbeeld vorige week Tears of the Sun gekeken.

Wat is volgens jou de beste serie op Netflix en waarom?

Op dit moment kijk ik The Americans en die serie vind ik wel heel erg cool. Downton Abbey vond ik ook fantastisch en hetzelfde geldt voor Grace and Frankie. Ik kan echt niet wachten op het nieuwe seizoen, dat vind ik echt een fantastische serie! Grace and Frankie is echt zo’n serie waarvan je twintig afleveringen achter elkaar kunt zien. Met een serie als Downton Abbey heb ik dat bijvoorbeeld niet.

Welke serie heb jij ontdekt op Netflix?
Onder andere The Americans, die ik nu dus kijk.

Hoe kijk je Netflix (TV, Apple TV, Chromecast, laptop, etc)
Gewoon op mijn televisie. Ik heb echt een mega SmartTV met een grote bank, waarop ik dan lekker plaatsneem.

Welke film en/of serie hoop jij nog op Netflix te zien?
Ik ben iemand van de oude stempel, dus mij maar een film waarin Bette Midler te zien is. Ik vind dat één van de leukste vrouwen om naar te kijken. Ik zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden als The First Wives Club op Netflix te zien zal zijn.

Zal Netflix er op termijn voor zorgen dat ‘we’ geen TV meer kijken?
Nee, dat denk ik niet, want Netflix is puur ontspanning. Ik maak zelf TV dus ik mag ook hopen dat het niet zal gebeuren, haha. Maar ik denk ook niet dat het gaat gebeuren, televisie zal altijd blijven bestaan!

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?