Laatste nieuws over Netflix

Borgen nieuw leven ingeblazen door Netflix met vierde seizoen

De Deense politieke serie Borgen krijgt een vervolg. De drie seizoenen waren een grote hit, waarop de reeks in 2013 stopte. Nu heeft Netflix de rechten opgekocht en zal een vierde seizoen laten maken. Deze komt in 2022 op de streamingdienst.

Drie bestaande seizoenen

In aanloop daarvoor zullen de drie bestaande seizoenen op Netflix verschijnen. Borgen werd gemaakt door de Deense publieke omroep DR. De serie liep van 2010 tot en met 2013 en was ook in Nederland een groot succes. Later dit jaar zullen de drie bestaande seizoenen aan de streamingdienst worden toegevoegd, ondertussen wordt er gewerkt aan het vervolg.

Drama rondom Birgitte Nyborg

Borgen is een politieke dramaserie in Denemarken, die draait om Birgitte Nyborg. Ze wordt de eerste vrouwelijke premier van het land. De makers van de eerste drie seizoenen zullen ook nu bij het project betrokken zijn, waaronder bedenker Adam Price en hoofdrolspeelster Sidse Babett Knudsen.

Minister van Buitenlandse Zaken

In het nieuwe seizoen zal Nyborg de zetel bekleden van Minster van Buitenlandse Zaken. Ook zal er worden ingezoomd op Katrine Fønsmark. De perschef van Birgitte keert terug in de journalistiek om een groot televisiestation te runnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?