Laatste nieuws over Netflix

Break Point gecanceld; grote namen weigeren deelname

Sportdocumentaires doen het uitmuntend op Netflix. Met Formula 1: Drive to Survive als grondlegger zijn er inmiddels van veel sporten series verschenen, waarbij de toppers gevolgd worden tijdens trainingen, wedstrijden en buiten de sport om. Break Point is echter de uitzondering en is na twee seizoenen gecanceld.

Grote namen ontbreken

In Break Point worden de toptennissers gevolgd op de ATP Tour en WTA Tour, alleen daar zit gelijk het pijnpunt. De makers lopen tegen het probleem aan dat ze ‘echte’ toppers niet te spreken krijgen. Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn zomaar twee spelers die niet in beeld kwamen. Daarop werd dan ook vooral ingezoomd op de nieuwe generatie.

Kijkcijfers

Dat zorgde alleen niet voor erg goede kijkcijfers. Die vielen in de eerste reeks al tegen, maar Netflix besloot om het circuit nog wel voor een tweede seizoen te volgen. Toen er geen verbetering kwam in de cijfers is nu dus de stekker eruit getrokken. Dit in tegenstelling tot onder meer de Formule 1, waar al aan een zevende seizoen wordt gewerkt.

➡ Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?