Laatste nieuws over Netflix

Breaking Bad spin-off Better Call Saul deze zomer terug

Better Call Saul seizoen 4 heeft eindelijk een releasedatum. De reeks ligt al bijna een jaar stil, maar het vervolg is nu dan toch aanstaande. Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad en wordt hier in Nederland aangemerkt als een Netflix Original Serie.

Jimmy McGill

Better Call Saul gaat over Jimmy McGill, die de Breaking Bad-fans vooral kennen als Saul Goodman. De serie speelt zich af vóór het Heisenberg-tijdperk en laat zien hoe Jimmy McGill zich ontwikkelde tot Saul Goodman, de louche advocaat.

Net als Breaking Bad is de serie van creators Vince Gilligan en Peter Gould. Bob Odenkirk speelt gewoon Saul Goodman. De laatste aflevering werd vorig jaar juni uitgezonden en daarna bleef het lang stil. Tot nu.

Better Call Saul seizoen 4 op Netflix

Wanneer Better Call Saul seizoen 4 op Netflix start moet nog bevestigd worden. In Amerika valt BCS onder de vlag van televisiezender AMC en daar begint seizoen 4 op maandag 6 augustus. De voorbije seizoenen mocht Netflix de nieuwste afleveringen in Nederland steeds één dag later aanbieden. Mocht die deal nog steeds van kracht zijn tussen Netflix en AMC, dan start Better Call Saul seizoen 4 op Netflix op 7 augustus. Ook de vorige seizoenen was de serie in Nederland op de dinsdagen te volgen. Wel start het seizoen later dan we van Better Call Saul gewend zijn. De eerste twee seizoenen begonnen in februari, terwijl seizoen 3 in april van start ging. Tussen de start van seizoen 3 en seizoen 4 zit dus een behoorlijke periode.

Woensdag begonnen de social media accounts al met het geven van hints. Het was een puzzel die de volgers moesten oplossen. Wanneer zij de hints goed opvolgden kwamen ze op een link uit, waar ze gegevens achter konden laten. Dit was echter alleen geschikt voor mensen die in New York aanwezig waren. Daar werd dus uiteindelijk de releasedatum van Better Call Saul seizoen 4 onthuld.

Vervolg (spoilers)

Better Call Saul seizoen 3 eindigde met een ware cliffhanger. De strijd tussen Jimmy en zijn broer Chuck werd steeds eigenaardiger en van een grens leek eigenlijk geen sprake meer. Uiteindelijk moest Chuck de strijd met de dood bekopen en daarmee eindigde het derde seizoen. In seizoen 4 zal het daar dus mee verder gaan en zal te zien zijn wat het met Jimmy dood. Ondertussen lijkt het er op dat we steeds meer het Heisenberg-tijdperk naderen, want steeds meer bekende gezichten voegen zich bij de spin-off. Zo werd de rol van Hector Salamanca in seizoen 3 steeds groter en ook is Gus Fring inmiddels een vast gezicht in de serie. Mike Ehrmantraut was natuurlijk al vanaf het begin van Better Call Saul van de partij.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?