Laatste nieuws over Netflix

Brein achter La Casa de Papel exclusief voor Netflix aan de slag

La Casa de Papel seizoen 2 Netflix

Na het enorme succes van La Casa de Papel heeft Netflix nu zijn slag geslagen door Alex Pina, het brein achter de Spaanse serie, vast te leggen. Eerder dit jaar werd al bekend dat Netflix hoofdverantwoordelijk is voor nog een derde seizoen van La Casa de Papel, maar in de toekomst mogen we dus nog meer werk van Pina verwachten.

Ongekende hit

La Casa de Papel is in Nederland, maar zeker ook buiten ons land, uitgegroeid tot een ongekende hit. Pakweg een jaar geleden had vrijwel niemand nog gehoord van de serie, want toen was La Casa de Papel slechts bij een kleine Spaanse zender te zien.

Toen Netflix de wereldwijde rechten bemachtigde explodeerde het. Iedereen werd gegrepen door het boeiende verhaal van de serie. Het is dan ook geen verrassing dat Netflix graag meer werk van Alex Pina wil zien. Hij bedacht de zo succesvolle serie, schreef het verhaal en werkte mee aan de productie.

Alex Pina voor Netflix

La Casa de Papel-bedenker Alex Pina gaat nu voor Netflix aan de slag. De partijen sloten een deal, waardoor de volgende ideeën van Pina allemaal bij Netflix terecht zullen komen, zodat zij het weer kunnen presenteren aan het wereldwijde publiek. “Werken voor Netflix is voor mij een droom die uitkomt”, reageerde Pina verheugd. “De mogelijkheid om de hele wereld te bereiken en een wereld te creëren waar content van iedere taal wereldwijd mensen kan bereiken, is een droom van duizenden creatievelingen.”

Naast La Casa de Papel seizoen 3 werkt Pina momenteel ook aan Sky Rojo, waarvan de productie in 2019 zal starten. Het is onduidelijk of deze serie ook al onder de deal met Netflix valt. Vast staat dat alle toekomstige ideeën van Pina wel bij Netflix terecht zullen komen.

Andere deals

Netflix sluit steeds vaker exclusieve samenwerkingdeals met bedenkers van films en series. Daarmee wil het de Netflix Originals naar een nog hoger niveau tillen. De afgelopen jaren ging Netflix al exclusieve samenwerkingen aan met Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy), Jenji Kohan (Orange is the New Black), Shawn Levy (Stranger Things) en Baran bo Odar en Jantje Friese (Dark).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?