Bridgerton Laatste nieuws over Netflix

Bridgerton seizoen 2: Alles wat we al weten

Bridgerton krijgt een tweede seizoen op Netflix. Het eerste seizoen van het kostuumdrama groeide uit tot een grote hit en al snel werd duidelijk dat er ook een tweede seizoen komt. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan seizoen 2. In dit artikel vind je alles wat we al weten over Bridgerton seizoen 2.

Lady Whistledown

Lady Whistledown kreeg de eer om het tweede seizoen van Bridgerton aan te kondigen. Dat deed ze op speciale wijze. “Het gonst van de laatste roddels en daarom is het mijn eer om u mede te delen: Bridgerton zal officieel terugkeren voor een tweede seizoen. Ik hoop dat je voor deze heerlijke gelegenheid een fles hebt bewaard.”

Anthony Bridgerton

Bridgerton is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn. In de reeks zijn in totaal acht boeken verschenen. Daardoor weten we ook al om wie het zal draaien in het tweede seizoen van Bridgerton. Nadat het in het eerste seizoen draaide om de zoektocht van Daphne naar de ware liefde, zal het in het tweede seizoen draaien om een nieuwe hoofdrolspeler. Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) gaat op zoek naar een vrouw.

“Er zal een nieuwe liefde voor Anthony opduiken. Een nieuw personage dat zijn leven op stelten zal zetten”, werd al verklapt. Daarmee wordt meteen duidelijk dat de kansen voor zangeres Siena Rosso nu officieel verkeken zijn. Simone Ashley lijkt als Kate Sharma de nieuwe liefdes interesse te worden van Anthony. Ze wordt omschreven als een slimme, eigenwijze jonge vrouw.

Simon Basset niet in Bridgerton seizoen 2

Een grote shock is dat Regé-Jean Page, beter bekend als Simon Basset, niet terugkeert voor het tweede seizoen van Bridgerton. Opnieuw was het Lady Whistledown die het nieuws bekendmaakte. “Beste lezers, terwijl alle ogen zijn gericht op Lord Anthony Bridgertons zoektocht naar een burggravin, nemen we afscheid van Regé-Jean Page, die zo triomfantelijk de hertog van Hastings speelde. We zullen Simons aanwezigheid op het scherm missen, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Bridgerton-familie. Daphne zal een toegewijde vrouw en zus blijven en haar broer helpen in het komende seizoen en wat het te bieden heeft – meer intriges en romantiek dan mijn lezers kunnen verdragen.”

Page sprak eerder al eens over zijn afscheid. “Het is een inspanning voor één seizoen. Het zal een begin, midden en einde hebben – geef ons een jaar. Ik dacht: ‘Dat is interessant’. Want toen voelde het als een limited serie. Ik mag meedoen, ik mag mijn steentje bijdragen en dan gaat de Bridgerton-familie verder.”

Netflix Bridgerton

Seizoen wordt anders

Het tweede seizoen wordt dan ook heel anders dan we gewend waren vanuit het eerste seizoen. Zelfs voor Daphne verandert er van alles. Phoebe Dynevor vertelde daarover: “Het is absoluut anders. Ik het het al eerder gezegd, maar ik denk dat de fans die de boeken hebben gelezen en de boeken kennen, zich ervan bewust zijn dat elk seizoen zich zal focussen op de reis van een andere broer of zus.”

“Voor fans die dol zijn op het verhaal van Daphne en Simon, zal het misschien een beetje meer een verrassing zijn. Maar ik denk dat dat op de lange termijn echt de vreugde van de serie is, om deze verschillende liefdesverhalen te zien uitkomen.”

Castlid

Ondanks dat Regé-Jean Page niet terugkeert voor het tweede seizoen, mogen we de rest van de cast wel terug verwachten. Dat betekent dat de familie Bridgerton opnieuw een belangrijke rol speelt. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe castleden aangekondigd. Zo gaat Anthony Bridgerton zoeken naar een burggravin en komt terecht bij Kate Sharma (Simone Ashley). Zij heeft ook een zusje in Bridgerton genaamd Edwina, gespeeld door Charithra Chandran. Ook is er een rol weggelegd voor Rupert Young die Jack speelt.

Opnames

De opnames van Bridgerton gingen in maart van start en staan gepland tot ergens september/oktober 2021. Tot op heden verlopen de opnames echter nog niet geheel vlekkeloos. Door coronabesmettingen hebben de opnames tenslotte al twee keer stilgelegen. Of dat ook consequenties gaat hebben, is op dit moment nog niet bekend. Netflix zal overigens wel nog een oplossing moeten vinden voor de toekomstige opnames. Eerder werd al duidelijk dat de opnameschema’s van The Crown en Bridgerton aardig botsen, terwijl ze gebruik maken van dezelfde kastelen.

Meer seizoenen

Bridgerton houdt er na twee seizoenen absoluut nog niet mee op op Netflix. Nog voordat er aan het tweede seizoen gewerkt ging worden, werd er al duidelijk dat er ook een derde en vierde seizoen besteld was. Daar lijkt het overigens niet bij te blijven. De boekenreeks van Julia Quinn bestaat tenslotte uit acht boeken, waardoor de serie nog jarenlang door kan gaan. Daarnaast komt er ook een spin-off over Queen Charlotte.

Bridgerton seizoen 2 op Netflix

Nu de opnames van het tweede seizoen van Bridgerton in volle gang zijn, kunnen we alvast een voorzichtige schatting doen wat betreft de releaseperiode van seizoen 2 op Netflix. Voor nu lijken we seizoen 2 op zijn vroegst pas aan het begin van 2022 op Netflix te mogen verwachten.

Niets missen van Bridgerton? Volg deze Facebook groep!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Bridgerton seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Bekijk de aankondiging van Bridgerton seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?