Laatste nieuws over Netflix

Netflix werft rechten onemanshow Bruce Springsteen

Netflix zal de theatershow van Bruce Springsteen op Broadway op 15 december toevoegen aan het aanbod. Het is die avond de laatste keer voor The Boss in het Walter Kerr Theatre in New York en iedereen die er niet bij heeft kunnen zijn kan de show dus toch aanschouwen.

Onemanshow

Bruce Springsteen treedt al lange tijd op in New York. Hij debuteerde in oktober 2017 met de onemanshow en zou aanvankelijk een maand in het theater staan. Door het grote succes werd zijn verblijf op Broadway echter verlengd en als hij straks op 15 december voor het laatst optreedt, dan is dat zijn 236ste show.

Bruce Springsteen op Netflix

De onemanshow van Bruce Springsteen zal ook op Netflix verschijnen. De laatste avond van de iconische rockzanger zal tevens het moment zijn waarop Netflix een tv-registratie van zijn show toevoegt aan het aanbod. “We zijn zeer verheugd dat we de beroemde onemanshow van Bruce Springsteen, een meesterverteller, weldoener en stem van het volk, op Netflix kunnen brengen”, jubelde chief content officier Ted Sarandos van Netflix.

Sarandos is onder de indruk van de theatershow van Springsteen en kan niet wachten om het te tonen aan de hele wereld. “De show tart de grenzen van theater, concerten en film en geeft ons wereldwijde publiek een intieme blik op een van de grootste culturele iconen van onze tijd.”

Springsteen in het theater

Springsteen is het als wereldster gewend om voor een groot publiek op te treden, maar het Walter Kerr Theatre biedt aan slechts 960 mensen plaats. Het is dus een intieme locatie waar Springsteen verhalen vertelt uit zijn biografie Born to Run en dat vervolgens afwisselt met het zingen van nummers en het spelen van gitaar en piano. “Dit theater is waarschijnlijk het kleinste waar ik de afgelopen veertig jaar heb opgetreden”, vertelde Springsteen vlak voor hij begon aan zijn theatershow. “Maar ik heb Broadway uitgekozen omdat het met zijn mooie oude theaters de juiste sfeer heeft voor wat ik aan het publiek wil overbrengen. De avond bestaat uit mezelf, de piano, de gitaar, muziek en woorden”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?